OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 30. forduló

Eredmény
0 - 3
Full Time

Meccs riport

 GÓL ÉS PONT NÉLKÜL: DVSC-MOL FEHÉRVÁR FC 0-3

Rengeteg hiányzót kellett nélkülöznie csapatunknak a Fehérvár elleni mérkőzésen: Sylvain Deslandes eltiltás, Ugrai Roland, Bárány Donát, a brazil Charleston, Poór Patrik, Tomas Kosicky, valamint Kundrák Norbert sérülés miatt nem vállalhatta a játékot, Baráth Péter és Soltész Dominik pedig betegség miatt nem tudott pályára lépni.

A kapuban Hrabina Alex kezdett, a kezdőcsapatba bekerült Sós Bence, Bényei Ágoston és Marko Nikolic is. A találkozó az első percekben mindkét kapunál kisebb helyzetecskéket hozott, ekkor nyíltnak tűnt a küzdelem. Az első nagyobb ziccert aztán a 9. minutumban a vendégek alakították ki, ráadásul ki is használták: egy gyors ellentámadás végén Heister adott középre balról, az érkező Nemanja Nikolics pedig 11 méterről magabiztosan lőtt a kapuba (0-1).

A gól után a fehérváriak kontrollálták a mérkőzést, de a félidő közepére kezdett némileg éledezni a Loki támadójátéka is. Sajnos sok volt a pontatlanság (a játékvezetőnek is volt néhány vitatható ítélete), így nagyobb helyzetet nem sikerült kialakítani, sőt, a 34. percben a Fehérvár megduplázta előnyét, a leshatárról kiugró Nego jobb oldali beadására Kodro érkezett, és közelről a kapuba lőtt. Hrabina Alex csak hozzáérni tudott a labdához (0-2). A szünetre tehát jelentős hátrányba került együttesünk (a vendégek lőttek egy lesgólt is), noha Pávkovics Bencének volt egy ígéretes csúsztatása.

A második játékrész csere nélkül és debreceni próbálkozásokkal kezdődött, az 51. percben Dzsudzsák Balázs lőhetett szabadrúgást 27 méterről, de a labda fölé szállt. Kiegyenlítettebb lett a meccs, de egy ideig nem igazán sikerült zavarba hozni a vendégek védelmét. Az 57. percben ismét a DVSC csapatkapitánya lőtt kapura, de Kovács magabiztosan védett. Az utolsó félórára érkezett Tischler Patrik, Bódi Ádám és Bévárdi Zsombor is, a Loki pedig igyekezett szépíteni.

Az összecsapás ezen szakára már egyértelművé vált a hazai fölény, azonban nem sikerült bevenni a fehérváriak kapuját, noha a 70. percben egy-egy átlövés után Pávkovics Bence és Ferenczi János is közel járt hozzá. A végjátékra beállt Baranyai Nimród (majd később Korhut Mihály) is, csapatunk pedig igyekezett mindent beleadni, ám újabb gólt kapott, a 79. percben Nego fejelt jobbról, mintegy 10 méterről a kapuba (0-3).

Ezzel minden el is dőlt, a Loki ezúttal nem szerzett pontot a Fehérvár FC ellen. Folytatás kedden Mezőkövesden.

Mesterszemmel

Joan Carrillo: Sok hibával játszottunk egy jó csapat ellen. Nem kezdtük jól a mérkőzést, amit az ellenfél kihasznált. A második félidőben már közelebb jártunk a gólhoz, de nem sikerült betalálni. Nem szeretnék panaszkodni, de nagyon sok problémával kellett az elmúlt napokban megküzdenünk. Holnaptól a következő meccsre koncentrálunk.

Michael Boris: Az első félidőben remekül futballoztunk, megvolt a tervünk, és azt meg is valósítottuk. Szünet után nem védekeztünk elég agresszívan, a cserék viszont jól szálltak be. Nagyon boldog vagyok, gratulálok a csapatnak.

OTP Bank Liga, 30. forduló.

DVSC-Mol Fehérvár FC 0-3 (0-2).

Nagyerdei Stadion, 3604 néző. Vezette: Vad II.

DVSC: Hrabina – Kusnyír (Baranyai, 73.), Pávkovics, M. Nikolic, Ferenczi (Korhut, 84.) – Varga J. – Dzsudzsák (Bódi, 62.), Bényei Á., David Babunski, Sós (Bévárdi, 62.) – Dorian Babunski (Tischler, 62.). Vezetőedző: Joan Carrillo.

Fehérvár FC: Kovács D. – Rus, Stopira, Sabanov, Heister (Bese, 83.) – Nego (Lüftner, 83.), Rúben Pinto (Zulj, 67.), Makarenko, Dárdai (Lednev, 83.) – N. Nikolics (Petrjak, 67.), Kodro. Vezetőedző: Michael Boris.

Gól: N. Nikolics (9.), Kodro (34.), Nego (79.).

Sárga lap: Sós (19.), Baranyai (88.), illetve Rúben Pinto (67.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2022.04.30. 19:30 OTP Bank Liga 2021/2022