OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Félévi bizonyítvány: négy debreceni a TOP 20-ban

Megjelent az egyetlen magyar sportnapilap, a Nemzeti Sport az OTP Bank Liga őszi szezonjára vonatkozó játékosrangsora, amely az NSO tudósítói által adott osztályzatok átlaga alapján áll össze. A listára csak azon labdarúgók kerülhettek fel, akik legalább 9 mérkőzésen kaptak osztályzatot (a 0 nem számít annak), így például a Loki kapusai, Gróf Dávid és Tomas Kosicky nem szerepelnek a kimutatásban, noha mindketten jól védtek.

A DVSC csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs egészen kitűnő produkciót nyújtott, 6.333-as átlagával a mezőnyjátékosok közül a paksi Ádám Martin mögött a második lett a rangsorban, összesítésben pedig a harmadik (1. Dibusz Dénes (FTC), 2. Ádám Martin, 3. Dzsudzsák Balázs). Csak érdekességként: ha játékosunkat a Mol Fehérvár ellen nem állítják ki, még előrébb végzett volna.

A listára 148 futballista került fel, a Loki összes játékosa a mezőny első felében van. A legjobb 20 közé négy DVSC-labdarúgó is bekerült, a harmadik Dzsudzsák Balázs mellett Bévárdi Zsombor a 11., Varga József a 14., Ugrai Roland pedig a 18. pozíciót foglalja el.

Mindez természetesen nem fedi le teljesen egy adott játékos vagy csapat összteljesítményét, azonban valamilyen képet mindenképpen mutat.