OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Szécsi Márk: Igazi csapatmunka volt

Szép és fontos győzelmet aratott a DVSC az elmúlt hétvégén, amikor 2-1-re nyert a MOL Fehérvár FC vendégeként az OTP Bank Ligában. A találkozó után a meccs hősét, a két gólt szerző Szécsi Márkot kérdeztük.

Plusz öröm, hogy két találattal hozzá tudtam járulni a Fehérvár elleni sikerhez, de igazából a csapat győzelme a legfontosabb – kezdte Szécsi Márk. – Ugyebár az első félidő végéhez közeledve hátrányba kerültünk, így persze rögtön az volt a fejünkben, hogy még a szünetig egyenlíteni szeretnénk. Amikor kaptam egy labdát Ugitól, más opciót nem láttam, csak a lövést. Ahogy elhagyta a lábam, már akkor éreztem, hogy jó helyre megy, és szerencsére nagy gól lett a vége. Sok helyzete volt a fehérváriaknak, de a csapatunk erejét mutatja, hogy nem törtünk össze a bekapott gól után. Alex több bravúrt is bemutatott, és a hátvédek is sokszor mentettek, így tényleg komoly csapatmunka eredménye lett a siker. Éreztük a találkozó közben is, hogy nem lennénk elégedettek az egy ponttal, ráadásul ellenfelünk elfáradt a végére, és a hajrában egy kontrából ismét be tudtam találni. Az pedig még egy plusz volt, hogy a szép számú vendégszurkoló előtt szereztem a győztes gólt, és egyből közösen tudtunk ünnepelni. Jólesett, hogy ilyen sokan biztatták a gárdát.

Mint ismert, Szécsi Márk a Merkantil Bank Ligában is alapember volt, 14 góljával és 9 gólpasszával vezére volt a csapatnak. Az idei NB I-es bajnokság őszi szezonja viszont nem alakult jól a számára, hisz sokáig sérülés hátráltatta.

Nehéz időszak van mögöttem, viszont Takács Dani rehabilitációs edző jól felkészített a visszatérésre. Ennek köszönhető, hogy a tavalyi év utolsó meccsén, a Gyirmót ellen is megfelelő állapotban tértem vissza, örömmel mondhatom jó erőben vagyok. Mint minden meccsen, természetesen a Mezőkövesd ellen is a három pont megszerzése a célunk. A két csapatot mindössze egyetlen pont választja el egymástól a tabellán, így persze tudjuk, az ilyen mérkőzéseket be kell húznunk, hogy egyre feljebb lépjünk a tabellán.