OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Nem esett gól: DVSC-ZTE 0-0

A nemrégiben műtéten átesett Gróf Dávidot és Szécsi Márkot, valamint a súlyos sérülésből felépülőben lévő Bárány Donátot és Kundrák Norbertet nélkülöző DVSC abban a tudatban fogadta a Zalaegerszeget, hogy amennyiben nyer, tovább erősíti pozícióját a középmezőnyben. A feladat annyiban nem ígérkezett könnyűnek, hogy a vendégek a mostani bajnokságban kettőből kétszer legyőzték csapatunkat, emellett a meccs előtt már csaknem 500 perce nem kaptak gólt, ráadásul 5 veretlenül megvívott találkozóval a hátuk mögött érkeztek a cívisvárosba. A Zetében kezdőként lépett pályára Zsóri Dániel, aki anno a Loki színeiben lőtt Puskás-díjas gólt az FTC-nek.

A szombati összecsapás gyászszünettel kezdődött a 94 éves korában elhunyt korábbi válogatott labdarúgó, Raduly József és a 65 évesen eltávozott egykori kiváló Loki-játékos, Puskás Gyula emlékére. A csapatok óvatos játékkal nyitottak, az első helyzetféle a 9. percben alakult ki, akkor Tajti közelről nem talált kaput. A DVSC nem rontott rá ellenfelére, inkább igyekezett fegyelmezetten, taktikusan futballozni és labdaszerzés után gyorsan megindulni. Ebbe eleinte sok hiba csúszott, azonban bő negyedóra után már jobban kontrollálta a meccset csapatunk, a 23. percben Dorian Babunski próbálkozott 17 méterről, Demjén biztosan védett.

A 25. minutumban Bódi Ádám szöglete után Pávkovics Bence csúsztatott fölé, majd nem sokkal később David Babunski tekert kapura 19 méterről, a zalai kapus a bal alsónál bravúrral hárított. A 32. percben egy szép támadás végén Poór Patrik lőtt jobbról, 17 méterről, a labda a lécet súrolva hagyta el a pályát. Az első félidő hajrájában aztán már nem alakult ki nagyobb lehetőség, így gól nélküli döntetlennél vonultak pihenőre az együttesek.

A második játékrész eleje sem hozott túl nagy iramot, az első veszélyes támadást a Loki produkálta, azonban az 51. percben Dzsudzsák Balázs beadása után Dorian Babunski a védők szorításában nem tudta kapu felé irányítani a labdát. Egyértelműen a taktikai jelleg dominált, a kérdés az volt, kibillen-e a mérkőzés az egyensúlyi állapotból, és ha igen, merre? Nos, a 62. percben majdnem kibillent, Dorian Babunskit rúgták meg a 16-oson belül, ám Dzsudzsák Balázs büntetőjét kivédte Demjén. Ezt követően Zsóri került ziccerbe, de ekkor meg Hrabina Alex hárított bravúrral. A 65. percben érkezett Ugrai Roland és Kusnyír Erik, majd nem sokkal később a megsérülő Charleston helyére Ferenczi János is, az összecsapás pedig határozottan megélénkült.

A hajrá Ugra Roland 30 méteres szabadrúgásával kezdődött a 75. percben (Demjén védett), aztán a 83. percben Dorian Babunski mellé szálló fejesével folytatódott. Az utolsó percekre beállt Tischler Patrik és Bévárdi Zsombor is, azonban döntés végül nem született, maradt a 0-0-ás döntetlen.

Folytatás jövő hét szombaton este a listavezető és bajnoki címvédő Ferencváros otthonában.

Mesterszemmel

Joan Carrillo: Nehéz mérkőzés volt. Az első 20 percben nem játszottunk jól, aztán fokozatosan feljavultunk, a nagyobb lehetőségeink nekünk voltak. Sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni, de minden pont nagyon fontos.

Molnár Balázs: A helyzetek alapján reális eredmény született.

OTP Bank Liga, 26. forduló.

DVSC-ZTE 0-0.

Nagyerdei Stadion, 2830 néző. Vezette: Vad II.

DVSC: Hrabina – Poór (Kusnyír, 65.), Pávkovics, Deslandes, Charleston (Ferenczi, 71.) – Varga J. – Dzsudzsák (Tischler, 85.), Baráth P., David Babunski (Ugrai, 65.) Bódi (Bévárdi, 85.) – Dorian Babunski. Vezetőedző: Joan Carrillo.

ZTE: Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki Kis, Gergényi – Milovanovikj (Spoljaric, 46.), Sankovic, Halilovic, Tajti – Meshack, Zsóri (Rebernik, 85.). Mb. vezetőedző: Molnár Balázs.

Sárga lap: Halilovic (61.), Serafimov (92.).