OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

FTC-DVSC: évtizedes átkot kellene megtörni

Nem akármilyen kihívás előtt áll a DVSC az OTP Bank Liga 27. fordulójában: csapatunk a bajnoki címvédő és idén is toronymagas bajnokesélyes Ferencváros otthonában lép pályára szombaton 19.30 órakor. A listavezető zöld-fehérek 21 ponttal szereztek többet a Lokinál (53-32), igaz, az utóbbi 15 fordulót alapul véve csak 6-tal (28-22).

Az esélyek értelemszerűen az FTC mellett szólnak, azonban az mindenképpen reményt adhat, hogy bár a mostani bajnokságban kikaptunk a Groupama Arénában 4-2-re, Debrecenben Bévárdi Zsombor és Tischler Patrik góljával sikerült legyőzni a budapestieket (2-0).

Ha ez a mostani hétvégén is sikerülne, évtizedes nyeretlenséget törne meg a DVSC, hiszen együttesünknek több mint 10 esztendeje, 2012 márciusában sikerült utoljára győzni az Üllői úton. A Loki azóta 12-szer lépett pályára a Ferencváros stadionjában, és 4 döntetlen mellett 8 vereséget szenvedett. A 2012-es győzelemre egyébként szintén 10 évet kellett várni, előtte 2002-ben szereztünk három pontot idegenben a fővárosi zöld-fehérek ellen. Nem kell tehát különösebben árnyalni, mekkora bravúr lenne a többek között világbajnoki résztvevő válogatott játékosokat alkalmazó FTC-től ponttal, pontokkal hazatérni. Csak csendben jegyezzük meg, a 10 év ismét letelt…

A mértékadó Transfermarkt szerint a Fradi keretének összértéke 44,85 millió euró, ugyanez a szám a Lokinál 7,2. Persze a pályán nem a pénz futballozik, a sérült Gróf Dávidot, Szécsi Márkot, Bárány Donátot és Kundrák Norbertet nélkülöző DVSC számára minden pont nagyon fontos, csapatunk tehát mindent meg fog tenni az eredményes szereplésért.