OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Nagyerdei Stadion

A Nagyerdei Stadiont 1934-ben adták át a közönség számára. 79 év alatt számos nagy futballcsatának, salakmotor- és atlétikai versenynek, kulturális rendezvénynek adott otthont, de eljárt felette az idő. 2013 januárjában rekonstrukciós munka kezdődött, annak érdekében, hogy a kor színvonalának és igényeinek megfelelő létesítménnyé alakuljon az aréna. 2014. május 1-jén egy vadonatúj ruhába öltözött, valóban különleges stadion nyitotta meg újra kapuit.

A Nagyerdei Stadion Magyarország egyik legmodernebb, leginkább emberközeli stadionja lett, olyan csodálatos környezetben, mely párját ritkítja egész Európában. A közvetlen szomszédságában található a 100 éves Víztorony, a körülötte kialakuló park és rendezvénytér, az állatkert, vidámpark, a gyógyfürdő és az új Aquaticum Strand, szálláshelyek, szabadtéri színpad, valamint a közeli sportcentrum olyan élménycsomagot és lehetőséget rejt magában, amely turisztikailag is vonzó célponttá teheti a városnak ezt a részét.

A létesítmény aszimmetrikus lelátója a maximális nézőszám elérését biztosítja. Az egykaréjos lelátó-kialakítás a funkcionális egyszerűségen túl az közösségi összetartozás érzetét is erősíti. A látványos szerkezeti és ésszerű funkcionális kialakítás miatt, a belső elrendezés világos és könnyen átlátható: a szurkolói érkezőszint, a parkszint, valamint a VIP-szintek jól elkülönülnek.

Nagyságát és modernségét igazolva, a stadion tekintélyes méretekkel rendelkezik az összes alkotóelemét tekintve: a labdarúgópálya mérete: 68×105 m, a VIP-szint 2.090 m2, a Sky-szint pedig 1.690 m2. A létesítmény 20.450 férőhellyel rendelkezik, a nézők számára – funkcionálisan – különböző szektorokat biztosít: debreceni szurkoló, B-közép és vendég-szurkolói szektor, VIP- és média ülőhelyek, páholyok, illetve akadálymentes ülőhelyek várják a látogatókat.

A Nagyerdei Stadion tervezői, megalkotói és üzemeltetői a létesítmény funkcionalitását, valamint a nézők teljes körű kiszolgálását és kényelmüknek biztosítását helyezték előtérbe. Ennek megfelelően, számos belső és külső helyiséggel biztosítják a látogatók komfortérzetét. A szektorok érkezési szintjén 16 büfé kínálatából választhatnak a szurkolók, a Loki Shop színes és kreatív termékei között mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb ajándékot.

A stadiont övező park gyönyörű növényállománya, a műemlékileg védett víztorony párosa – amely 2015 tavaszán szintén megújulva áll a látogatók rendelkezésére – egyedi atmoszférát kölcsönöz a területnek. Szépsége mellett a funkcionalitás is teret nyert a Nagyerdőn, az érkezési téren egy 300 férőhelyes mélygarázs került kialakításra.