OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

6 pontos meccs nincs, de mégis van

Nyilvánvaló, hogy minden győzelemért 3 pont jár a futballban, péntek este 20 órakor mégis olyan mérkőzést rendeznek a Nagyerdei Stadionban, amit a köznyelvben 6 pontos meccsnek neveznek. Mindez azért van így, mert a kieső helyen álló, 26 egységgel rendelkező Gyirmót látogat a 32 pontos, 10. DVSC-hez, tehát az összecsapás után vagy marad a 6 pontos különbség, vagy 3-ra csökken, vagy – reményeink szerint – 9-re növekszik.

A tét tehát nagy, de az mindenképpen a Loki mellett szól, hogy ebben a pontvadászatban még gólt sem kapott a mostani riválistól, Debrecenben 5-0-ra legyőzte, Gyirmóton pedig 0-0 lett a végeredmény. További érdekesség, hogy csapatunk az NB I-ben még soha nem kapott ki a Gyirmóttól, 5 mérkőzésen 4 győzelem és 1 döntetlen a mérleg.

A képet árnyalja, hogy az előző, NB II-es szezonban Csertői Aurél együttese kétszer is megtréfálta a DVSC-t (0-2, 0-1).

De hagyjuk is ezt, most az NB I-ben vagyunk, s ha péntek este hazai győzelem születik, jó eséllyel a következő idényben is itt leszünk. Nagy szükség lesz tehát a szurkolók támogatására, akik egy akciós lehetőséggel is élhetnek. A vendégek nyilván mindent meg fognak próbálni a sikerért, de a mieink is tudják, milyen fontos meccs következik.

A Loki a műtött Gróf Dávidra és Szécsi Márkra biztosan nem számíthat, emellett többen is bajlódnak kisebb sérüléssel, azonban mindenki mindent megtesz azért, hogy harcra kész legyen.