OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Ez kellett: DVSC-Gyirmót 3-1

A műtét után visszatérőben lévő Gróf Dávidot, Szécsi Márkot, Bárány Donátot és Kundrák Norbertet még nélkülözni volt kénytelen a DVSC a Gyirmót elleni úgynevezett „6 pontos” mérkőzésen, amelyről tudni lehetett, hogy mindkét csapat sorsát alapvetően befolyásolja a kiesés elleni küzdelmet illetően. A Loki kezdőcsapata megegyezett a múlt héten a Ferencváros otthonában pályára lépett tizeneggyel, annyi különbséggel, hogy a kisebb sérüléssel bajlódó, és ezért a cserepadon helyet foglaló David Babunski helyett az ifjú Bényei Ágoston kezdett.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött a 68 éves korában elhunyt Csubák Zoltán emlékére, aki 2003-tól 2020-ig volt a DVSC marketingvezetője, majd sajtófőnöke.

A találkozó a tétnek megfelelően lendületes játékkal kezdődött, és a lendület gólt ért! Egy remek jobb oldali beadás után némi kavarodás alakult ki a gyirmóti 16-oson belül, amit Baráth Péter oldott fel, miután 12 méterről a bal alsóba lőtt (1-0).

Az alaphang tehát megvolt, a vendégeknek mindenképpen támadniuk kellett a pontszerzéshez. Támadtak is, sőt, gyorsan ki is egyenlítettek, a 9. minutumban Hasani ballal, 15 méterről nagy gólt lőtt a kapu jobb oldalába (1-1).

A gól után a megsérülő Charleston le kellett cserélni, Ferenczi János állt a helyére. A gyors találatváltás után mindkét oldalon akadtak kisebb lehetőségek, végül a következő ziccer a 20. percben egy szöglet után a Gyirmót előtt adódott, Hrabina Alexnek a gólvonalon kellett tisztáznia. Ezután viszont a DVSC következett! A 25. percben előbb Dzsudzsák Balázs távoli lövését ütötte ki Rusák, majd Bényei Ágoston avatkozott játékba, végül az érkező Baráth Péter 13 méterről megszerezte önmaga és csapata második gólját a meccsen, miután a kapu jobb oldalába lőtt (2-1).

Az első félidő hajrájában is akadtak izgalmak, ráadásul Charleston után a gyirmóti ziccernél rúgást kapott Hrabina Alexet is le kellett cserélni, helyére Tomas Kosicky állt be. Mindenesetre több gól a szünetig már nem esett.

A második játékrész Loki-rohamokkal kezdődött, ekkor kifejezetten jól játszott a csapatunk, egyértelműen dominálta a mérkőzést. Az 55. percben Bódi Ádám próbálkozott átlövéssel, a labda azonban fölé szállt, majd nem sokkal később Dorian Babunski passza után ismét Baráth Péter került helyzetbe, de a kifutó Rusák védeni tudott. Az 59. percben Dzsudzsák Balázs lőtt remekül, a játékszer nem sokkal kerülte el a Gyirmót kapuját.

Az utolsó félórára a vendégek cserékkel igyekeztek frissíteni, de továbbra is kontrollálta a találkozót a DVSC, a 67. percben például Dorian Babunski bombázott fölé. Ezzel együtt azt lehetett érezni, szükség lehet még egy debreceni gólra, hogy ne kelljen a végén izgulni. Negyedórával a vége előtt érkezett Sós Bence és David Babunski (Bódi Ádám is megsérült), a mieink pedig a hajrában is urai voltak a helyzetnek, Sós Bence például fejjel veszélyeztetett. Végül a 86. percben jött az a bizonyos harmadik hazai gól is, Kusnyír Erik lövése után Dorian Babunski pofozta a kapuba a kapusról kipattanó labdát (3-1).

Fontos három pontot szerzett a Loki, amelyet teljesen megérdemelt egységesen futballozó együttesünk. Folytatás jövő hét szombaton a Kisvárda otthonában.

Mesterszemmel

Joan Carrillo: Nagyon boldog vagyok, fontos győzelmet arattunk. A csapat rászolgált a sikerre, remélem, a szurkolók is elégedettek voltak a játékunkkal. Jól játszottunk, domináltunk, megérdemeltük a három pontot. Többször is kényszerűségből kellett cserélnünk, de ezzel együtt is jól teljesítettünk, gratulálok a fiúknak!

Csertői Aurél: A második debreceni gól döntött, addig jól tartottuk magunkat. A DVSC megérdemelten nyerte meg ezt a mérkőzést.

OTP Bank Liga, 28. forduló.

DVSC-Gyirmót 3-1 (2-1).

Nagyerdei Stadion, 3621 néző. Vezette: Erdős J.

DVSC: Hrabina (Kosicky, 39.) – Kusnyír, Pávkovics, Deslandes, Charleston (Ferenczi, 11.) – Varga J. Bényei Á. (David Babunski, 75.) – Dzsudzsák , Baráth P., Bódi (Sós, 75.) – Dorian Babunski. Vezetőedző: Joan Carrillo.

Gyirmót FC: Rusák – Szegi, Ikic, Csörgő, Hajdú Á. – Klimovics (Ventura, 60.), Vass Á. (Radics, 60.), Nagy P. (Herjeczki, 79.) – Hasani, Bezborodko (Simon A., 53.), Medgyes Z. (Cvetanoski, 60.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Gól: Baráth P. (3., 25.), Dorian Babunski (86.), illetve Hasani (9.).

Sárga lap: Varga J (41.), Bódi (73.), illetve Vass Á. (50.), Szegi (82.).