OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Pont nélkül maradtunk: Kisvárda-DVSC 1-0

Sok sérült játékost volt kénytelen nélkülözni csapatunk a kisvárdai vendégjáték alkalmával, különböző okok miatt Bárány Donát, Szécsi Márk, Kundrák Norbert, Charleston, Poór Patrik, Ugrai Roland, Gróf Dávid, Gyönyörű Gergő és Pintér Ádám sem állhatott Joan Carrillo vezetőedző rendelkezésére. A kapuban Tomas Kosicky kezdett, együttesünket pedig mintegy 200 szurkoló támogatta.

A meccsen az első izgalmasabb eseményt a 4. perc hozta, amikor a hazaiak balról, a 16-os oldalvonaláról végeztek el szabadrúgást, de a védelem tisztázni tudott. Az első negyedóra nagyobb gólhelyzet nélkül telt, aztán némileg megélénkült a találkozó. A 22. percben a Kisvárda veszélyeztetett, de a jobbról keresztbe lőtt labda végül nem okozott nagyobb zavart.

A 29. percben Asani lesről próbálkozott (Tomas Kosicky amúgy is védett), majd jött az első kisebb Loki-lehetőség, a 38. minutumban balról Bódi Ádám csavarta középre a labdát, de a védők hárítottak. A 41. percben Varga József jó távoli lövését védte a hazai kapus, a szünetig aztán már nem történt jelentős mozzanat, gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő csere nélkül kezdődött. Az első jelentősebb esemény a 47. percben történt, amikor Makowski 10 méteres fejesét fogta Tomas Kosicky. Az 50. percben aztán egy Deslandes-kezezés után 11-eshez jutott a Kisvárda, amit némi VAR-ozás után Bumba értékesített (1-0). A DVSC próbált jól reagálni, igyekezett nyomást gyakorolni a hazaiakra, de ez egy ideig nem nagyon sikerült. A 67. percben érkezett Bényei Ágoston és Sós Bence, a Loki pedig a 71. percben Baráth Péter lövése révén veszélyeztetett, de a kapus védett.

A hajrában a 79. percben esély nyílt az egyenlítésre, de Sós Bence beadása után Dorian Babunski közelről nem tudta a kapuba kotorni a labdát. Az utolsó percekben mindent megpróbált a DVSC (a végére beállt Tischler Patrik és Bévárdi Zsombor is), Baráth Péter például a 84. percben csak kevéssel fejelt fölé, de nem sikerült egyenlíteni.

Folytatás jövő hét szombaton Debrecenben a Mol Fehérvár ellen.

Mesterszemmel

Révész Attila: Lélektanilag fontos győzelmet arattunk.

Joan Carrillo: A mutatott játék alapján nem kellett volna kikapnunk. A büntető után mindent megpróbáltunk, de nem sikerült egyenlíteni. Az eredmény nem tükrözi a mérkőzés képét.

OTP Bank Liga, 29. forduló.

Kisvárda-DVSC 1-0 (0-0).

Kivárda, 2455 néző. Vezette: Zierkelbach P.

Kisvárda: Odincov – Hej, Cirkovic, Prenga, Peteleu – Melnyik (Zlicic, 72.), Ötvös – Asani (Camaj, 72.), Makowski (Karabeljov, 60.), Bumba (Navratil, 86.) – Mesanovic. Sportigazgató: Révész Attila, asszisztens edző: Erős Gábor.

DVSC: Kosicky – Kusnyír, Pávkovics, Deslandes (Tischler, 90.), Ferenczi – Varga J. (Bényei Á., 67.) – Dzsudzsák, Baráth P., David Babunski (Bévárdi, 90.), Bódi (Sós, 67.) – Dorian Babunski. Vezetőedző: Joan Carrillo.

Gól: Bumba (53., 11-esből).

Sárga lap: Prenga (45.), Odincov (83.), Mesanovic (88.), illetve Baráth P. (75.).