OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Kellett, megvan: Mezőkövesd-DVSC 0-1

A múlt szombati, Fehérvár elleni meccsnek egy csapatnyi hiányzóval futott neki a DVSC, keddre annyi pozitív változás történt, hogy Baráth Péter és Sylvain Deslandes is visszatérhetett a gárdába. Mezőkövesden a kapuban Gróf Dávid kezdett, balhátvédben Ferenczi János helyett Korhut Mihály játszott a kezdéstől, a center pozícióját pedig ezúttal nem Dorian Babunski, hanem Tischler Patrik töltötte be.

A mérkőzés legelején a Loki volt aktívabb, a 3. percben Dzsudzsák Balázs passza után Sós Bence lőtt balról, mintegy 15 méterről, Tordai bravúrral védett. Erre a Mezőkövesd élénk rohamokkal reagált (Jurina például a 12. percben alig lőtt mellé), de a DVSC egyensúlyban tartotta a találkozót.

A viszonylag jó iramú meccsen mindkét csapatban lehetett érezni a gólt, de azt is, hogy nem akar nagyot kockáztatni. A 28. minutumban David Babunski 17 méterről nem sokkal csavart a bal kapufa mellé, majd nem sokkal később Drazic lehetőségénél tisztázott Sylvain Deslandes szépen. A félidő hajrájában aztán Gróf Dávid mutatott be egy bravúrt, a 45. percben pedig jött a gól! Sós Bence lépett meg a bal szélen, jól adott középre, Pávkovics Bence pedig 13 méterről egyből, ballal a kapuba bombázott (0-1). A szünetre tehát előnnyel vonult a Loki.

A második játékrész elején Sós Bence került ziccerbe, de mellé lőtt. A Loki továbbra is kontrollálta a mérkőzést (igaz, az 50. percben Jurina nem sokkal fejelt fölé), közben cserélnie is kellett, a megsérült Sós helyett Bódi Ádám folytatta. Izgalmakban nem volt hiány, a hazaiak mindent megpróbáltak, mezőnyfölénybe is kerültek, de nem voltak elég hatékonyak, noha a 61. percben Drazic a felső lécet is eltalálta.

A mérkőzés utolsó harmadára érkezett Bényei Ágoston és Dorian Babunski, majd Bévárdi Zsombor és Ferenczi János is, a DVSC pedig igyekezett megtartani, illetve lehetőség szerint növelni előnyét. Többen is jó teljesítményt nyújtottak csapatunkból, így végül ha jelentős izgalmak árán is, de sikerült megszerezni a fontos 3 pontot, amely gyakorlatilag bennmaradást ér.

Folytatás szombaton Debrecenben a Puskás Akadémia ellen.

Mesterszemmel

Supka Attila: Az első félidőben több lehetőségünk is volt vezetést szerezni, ám mégis a Loki rúgott gólt a szünet előtt. A második játékrészben is voltak helyzeteink, ám egyszerűen képtelenek voltunk élni az esélyeinkkel.

Joan Carrillo: Értékes sikert arattunk egy intenzív mérkőzésen., koncentráltan és nagy akarással futballoztunk. Egy második góllal lezárhattuk volna a mérkőzést, de végül így is sikerült nyerni, és ez fontos győzelem a klub számára.

OTP Bank Liga, 31. forduló.

Mezőkövesd-DVSC 0-1 (0-1).

Mezőkövesd, 1417 néző. Vezette: Bognár T.

Mezőkövesd: Tordai – Farkas D. (Babati, 71.), Pillár, Lukic, Vadnai – Madarász (Besirovic, 64.), Cseke, Cseri, Vajda – Drazic (Csurko, 64.), Jurina. Vezetőedző: Supka Attila.

DVSC: Gróf – Kusnyír, Pávkovics, Deslandes, Korhut (Ferenczi, 77.) – Varga J. – Dzsudzsák (Bévárdi, 77.), David Babunski, Baráth P. (Bényei Á., 69.), Sós (Bódi, 50.) – Tischler (Dorian Babunski, 69.). Vezetőedző: Joan Carrillo.

Gól: Pávkovics (45.).

Sárga lap: Madarász (59.), Babati (86.), illetve Joan Carrillo (77.), Pávkovics (87.).