OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Vereség a végére: MTK-DVSC 3-0

Az idény utolsó bajnokiján a DVSC számára az volt a tét, hogy a 7. vagy a 8. helyen fejezi be a pontvadászatot. Az MTK viszont a bennmaradás reményében lépett pályára: a hazai együttes számára csak a győzelem ígért megoldást, abban esetben, ha a Honvéd nem szerez pontot Felcsúton. Csapatunk viszont újoncidényében úgy teljesített, hogy a középmezőnyben fejezte be a versengést, és a végén egyáltalán nem kellett izgulni a kiesés miatt, főleg nem mások eredményeit lesni.

A mérkőzés mintegy 400 debreceni szurkoló részvételével, valódi futballhangulatban kezdődött, mégpedig a 4. percben egy mellé szálló távoli Dzsudzsák-lövéssel.

Az MTK érthetően nagyon motivált volt, de eleinte a mienk sem hagyták magukat, igyekeztek beletenni a munkát a meccsbe. A 8. minutumban Futács egy szabálytalanság után került ziccerbe, de Gróf Dávid így is hárított, majd inkább a mezőnyjáték kezdett dominálni. Így ment egészen az első félóra végig, amikor is Futács erős löketét védte a debreceni kapus. A 34. percben aztán a fővárosiak egy lesgólig jutottak, de tovább nem.

Az első félidő vége felé helyenként már inkább a DVSC birtokolta többet a labdát, a 37. percben például Baráth Péter sokadik jó jobb oldali megindulása végén Dorian Babunski lőtt mellé. Közvetlenül a szünet előtt aztán megnyomta az MTK, Futács Márkó újabb lesgólt lőtt, majd a hosszabbításban a vezetést is megszerezték a hazaiak: egy bal oldali szabadrúgás után az egyedül hagyott Rajkovic lőtt közelről, kapásból Gróf kapujában (1-0).

A második félidőre beállt Sós Bence, a Loki pedig megpróbált javítani a teljesítményén, azonban inkább az MTK-nak voltak lehetőségei, nagyon sok volt a hiba debreceni oldalon. A 62. percben aztán büntetőhöz jutott a budapesti gárda, David Babunski szabálytalankodott a 16-oson belül Nagy Zsombor ellen. A 11-est Futács végezte el, és magabiztosan lőtt a jobb alsóba (2-0).

Az utolsó bő 20 percre érkezett Bévárdi Zsombor és Tischler Patrik, nem sokkal később pedig Ferenczi János és Gyönyörű Gergő is, a játék képe viszont nem igazán változott, nem játszott jól a Loki. A csapat a hajrában igyekezett szépíteni az eredményen, Dzsudzsák Balázs a 79. percben például távolról próbálkozott, de nem talált kaput. Közvetlenül ezután Bévárdi Zsombor igen, de a hazai kapus könnyedén védett. Így aztán nem sikerült gólt rúgni (sőt, Kusnyír Eriket még ki is állították, a hazaiak meg lőttek egy harmadikat is, 3-0), a Honvéd felcsúti eredménye miatt így is búcsúzó MTK-é lett a három pont.

A vereség ellenére összességében a DVSC elérte az előzetes célt, a bennmaradást a szezonban, és végül a 7. helyen végzett.

Mesterszemmel

Joan Carrillo: Gratulálok az MTK-nak. Nagyon sok labdát vesztettünk, az első félidő végén hátrányba is kerültünk. Próbáltunk változtatni a szünetben, a széleken támadásokat vezetni, de nem igazán sikerült veszélyeztetni. Ez a meccs nem festett jó képet rólunk, de a 7. hely ennél jobban mutat. A pihenő után azon fogunk dolgozni, hogy fejlődjünk.

OTP Bank Liga, 33. forduló.

MTK-DVSC 3-0 (1-0).

Hidegkuti Nándor Stadion, 3800 néző. Vezette: Karakó F.

MTK: Mijatovic – Varju, Rajkovic, Nagy Zs., Sluka – Ramadani, Kata – Miknyóczki (Stieber, 75.), Mezei (Horváth A., 84.), Vancsa (Kovács M., 84.) – Futács (Barkóczi, 90.). Mb. vezetőedző: Horváth Dávid.

DVSC: Gróf – Baranyai (Sós, 46.), Pávkovics, Deslandes, Korhut (Ferenczi, 76.) – Kusnyír – Dzsudzsák, Baráth P., David Babunski (Gyönyörű, 76.), Bódi (Bévárdi, 66.) – Dorian Babunski (Tischler, 66.). Vezetőedző: Joan Carrillo.

Gól: Rajkovic (45+1.), Futács (64., 11-esből), Ramadani (92.).

Sárga lap: Futács (53.), illetve Baranyai (21.), Kusnyír (41., 89.).

Kiállítva: Kusnyír (89.).