OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Három Loki-játékos is van az NB I-es szezon felfedezettjeinek csapatában

Az OTP Bank Liga 2021/2022-es szezonjának végeztével az M4 Sport összeállított egy kezdőtizenegyet azon fiatal játékosokból, akik az elmúlt esztendőben robbantak be a köztudatba.

Remek hír, hogy ebbe a csapatba a DVSC három saját nevelésű labdarúgója, Baranyai Nimród, Bényei Ágoston és Baráth Péter is bekerült.

A 18 esztendős Baranyai Nimród tavaly novemberben, egy Honvéd elleni bajnokin debütált az élvonalban, majd a zalaegerszegi összecsapáson kezdőként kapott szerepet. A rendkívül fiatal játékos remekül teljesített, azon a találkozón kétszer is góltól mentette meg a gárdát. A klubvezetés hosszú távra tervez a futballistával, akivel 2025-ig szóló szerződést kötött.

Bényei Ágoston szintén 2025-ig kötelezte el magát a DVSC mellett. A 18 esztendős labdarúgó végigjárta a DVSC Labdarúgó Akadémia ranglétráját, majd 2019 nyarán profi szerződést kapott. A Loki felnőttcsapatában a másodosztályban mutatkozott be a Budaörs elleni szezonnyitón, melyen remek teljesítményének köszönhetően berobbant a köztudatba. Az elmúlt élvonalbeli szezonban 15 alkalommal kapott szerepet a harcos, magabiztos labdarúgó, aki a bajnokság utolsó harmadában rendre pályára lépett vagy a kezdőcsapatban kapott helyet.

Ami Baráth Pétert illeti, mozgalmas év áll mögötte. A 20 esztendős labdarúgó első teljes NB I-es szezonjában alapemberré vált, stabil tagja volt az U21-es válogatottnak, Marco Rossi szövetségi kapitány meghívta a felnőtt nemzeti csapatba, emellett két elismerő díjat is kapott: Debrecenben a Zilahi-díjjal jutalmazták, míg a RangAdó Díjátadó Gálán őt választották a szezon legjobb fiatal játékosának.

Fotó: m4sport.hu