OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Joao Janeiro: A jó nem elég

Sajtótájékoztatót tartott pénteken a DVSC, mégpedig a csapat jövőjét igencsak meghatározó témákat érintve. Az eseményen Makray Balázs cégvezető hivatalosan is bemutatta az új vezetőedzőt, a portugál Joao Janeirót, valamint a klub új klubigazgatóját, az örmény Hayk Hovakimyant. Kiderült az is, hogy lesz edzőtábor, Dzsudzsák Balázs pedig továbbra is a Lokit erősíti, a csapatkapitánnyal szerződést hosszabbított a klub.

Makray Balázs elmondta, hogy egy intenzív folyamat zajlott, zajlik a klubnál, amely folyamat minden szereplője elkötelezett a DVSC iránt, és ez egyben egy hosszú távú partnerség a várossal és az egyetemmel is. A cégvezető hozzátette, hogy egy több ütemű szindikátusi szerződés köttetett a befektetővel, melynek első szakasza szerdán már realizálódott is, a klub költségvetése pedig emelkedni fog. A cégvezető bejelentette, hogy a Loki július 9. és 16. között ausztriai edzőtáborba vonul, amely nagyban segíti majd a szakmai munkát.

Hayk Hovakimyanról Makray Balázs elmondta, hogy nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, dolgozott többek között a Paris FC és az FC Noah sportigazgatóságán is. A klubigazgató arról beszélt, hogy immár 2 hete a városban van, tapasztalatot gyűjt, és rendkívül elégedett a debreceni körülményekkel. – Ahhoz, hogy az akadémia tovább fejlődhessen, komoly szakmai támogatásról fogunk gondoskodni – mondta Hayk Hovakimyan. A felnőtt gárdáról az a véleménye, hogy sok munkával akár a nemzetközi szint is elérhető lesz idővel, és meg is akarják erősíteni a csapatot. A jövő héten terítékre kerülnek majd az igazolások is, s miután közeleg a bajnoki rajt, fontos lesz az ausztriai edzőtábor.

A klubigazgató bejelentette, hogy a játékoskeret kialakítása még folyamatban van, de az már biztos, Dzsudzsák Balázs a Lokiban folytatja pályafutását. A további döntések a jövő hét elején válnak majd nyilvánossá.

Az 1+1 évre szerződött Joao Janeiro vezetőedző arról beszélt, büszke arra, hogy a Debrecent, egy ilyen sikeres klubot képviselhet. Szerinte nagyon ritka, hogy ilyen sok saját nevelésű játékos szerepel egy futballcsapatban, mint a DVSC-ben, és ezt szeretné fenntartani. – A jó nem elég, a maximumra van szükség – szögezte le a tréner, aki teljes erőbedobást vár magától és a csapattól is.