OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 2. forduló

Eredmény
1 - 1
Full Time

Meccs riport

Az idény első hazai mérkőzésén az újonc Kecskemét gárdáját fogadta a DVSC, értelemszerűen a győzelem reményében. A sérült Gróf Dávid helyett ezúttal Megyeri Balázs állt a kapuban, a kezdőben helyet kapott az eltiltását letöltött Kusnyír Erik, valamint Saná Gomes, Bódi Ádám, Baráth Péter, és a Kisvárdán fontos gólt szerzett Bárány Donát is.

A mérkőzés elején némi mezőnyjáték után a Loki ragadta magához a kezdeményezést, a 9. percben Baráth Péter bombázott mellé 15 méterről. A mieink labdaszerzés után igyekeztek gyorsan átmenni támadásba, azonban húsz percig nagyobb helyzet nem nagyon alakult ki, akkor Baráth Péter már nem sokat tévedett egy átlövésnél. A 21. percben Dzsudzsák Balázs megpattanó lövése keltett izgalmat, a 27. minutumban Szécsi Márk lőtt mellé hátravetődve.

A 34. percben a Kecskemét jutott lehetőséghez, azonban Tóth Barna 14 méteres próbálkozását Sylvain Deslandes bravúrosan blokkolta. A félidő hosszabbításában Dzsudzsák Balázs szabadrúgásból leheletnyivel a kapu mellé csavart, így gól nélküli döntetlennél vonultak pihenőre az együttesek.

A szünetben köszöntötték a DVSC Labdarúgó Akadémia U15-ös csapatát, amely az előző idényben ezüstérmet nyert az országos kiemelt bajnokságban.

A második játékrész legelején rögtön gól rúghatott volna a Loki, de a 48. percben a kapus hibája után Bárány Donát közelről, fordulásból mellé gurított. Egyértelmű volt a hazai fölény, az 52. percben Bódi Ádám 14 méterről leadott lövését fogta a kecskeméti hálóőr.

Csapatunk egyre nagyobb nyomást helyezett az ellenfélre (közben Sós Bencét Kundrák Norbert váltotta, majd később beállt Ferenczi János is), és ez meg is hozta az eredményét: a 67. percben Bárány Donát addig küzdött a 16-oson belül a labdáért, míg fejelhetett és lőhetett, végül pedig néhány lépésről be is passzírozta a kapuba a játékszert (1-0).

A folytatásban is inkább a DVSC veszélyeztetett, ám szűk negyedórával a vége előtt a játékvezető Deslandes megmozdulásánál befúlt egy büntetőt a vendégeknek. A 11-est Szabó Levente végezte el, eredményesen, így egyenlített a Kecskemét (1-1).

A hajrában a Loki mindent megpróbált a 3 pont megszerzéséért, többek között Ferenczi János és Bárány Donát is betalálhatott volna, de minden kimaradt. A végén így 1-1 lett (a hosszabbításban még tömeges lökdösődés is volt), folytatás pénteken 20 órától itthon a Vasas ellen.

Mesterszemmel

Joao Janeiro: Büszke vagyok a csapatra, mindent beleadtunk, így kell folytatnunk. Fájó, hogy nem tudtunk nyerni, de nem tudok rosszat mondani a gárdára. Ezúttal egy kivételével kimaradtak a helyzetek, ilyen a futball.

Szabó István: Szerintem igazságos az eredmény, bár a Debrecennek több helyzete volt, de jól küzdöttünk. Nagy dolog, hogy hátrányból sikerült felállni.

OTP Bank Liga, 2 forduló.

DVSC-Kecskemét 1-1 (0-0).

Nagyerdei Stadion, 4724 néző. Vezette: Káprály.

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Romancsuk, Deslandes, Saná – Baráth P., Dzsudzsák – Sós (Kundrák, 62.), Szécsi, Bódi (Ferenczi, 76.) – Bárány. Vezetőedző: Joao Janeiro.

Kecskemét: Varga B. – Nagy K., Belényesi, Grünvald (Zeke, 62.), Szuhodovszki (Banó-Szabó, 62.) – Szabó B., Szalai G., Katona B. (Katona M., 62.), Vágó (Mihajlo, 71.) – Duranovic, Tóth B. (Szabó L., 71.) Vezetőedző: Szabó István.

Gól: Bárány (67.), illetve Szabó L. (80., 11-esből).

Sárga lap: Szécsi (61.), Deslandes (76.). Saná (84.), Kundrák (85.), Bárány (86.), Ferenczi (94.), illetve Duranovic (45+3.), Vágó (55.), Grünvald (57.), Tóth B. (65.), Katona M. (81.), Zeke (94.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2022.08.06. 20:00 OTP Bank Liga 2022/2023