OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 3. forduló

Eredmény
1 - 1
Full Time

Meccs riport

Remek atmoszférában lépett pályára a Loki a Vasas ellen, rég nem voltak annyian a Nagyerdei Stadionban, mint péntek este. A DVSC-ből Gróf Dávid és Bódi Ádám sérülés, Varga József, valamint Charleston kisebb betegség miatt hiányzott. A meccskeretben helyet kapott két új igazolásunk, a görög Alexandros Kyziridis és a magyar csatár, Horváth Krisztofer is.

A kezdő sípszó előtt a debreceni ultrák – és a klub képviselői – megemlékezést és koszorúzást tartottak, valamint mécsest gyújtottak Garamvölgyi Lajos, Komáromi Gábor, valamint egy nemrég elhunyt társuk emlékére, majd gyászszünet is volt a 71 éves korában elhunyt 56-szoros válogatott hátvéd, Tóth József tiszteletére.

A találkozó elején először a Loki veszélyeztetett, az 5. percben Dzsudzsák Balázs keresztbelövése, majd Baráth Péter és Ferenczi János kísérlete okozott zavart a Vasas védelmében, utóbbi két esetben Jova hárított. A fővárosiak nem sokkal később Otigba révén próbálkoztak átlövéssel, Megyeri Balázs biztosan védett. A 12. minutumban Ferenczi János tüzelt 18 méterről, a vendégek hálóőre fogta a labdát.

A 16. percben Dzsudzsák Balázs 20 méteres löketénél már bravúrra volt szüksége Jovának, majd a csapatkapitány szabadrúgása szállt fölé. Nagy taktikai csata zajlott a pályán, de inkább az ekkor jól játszó DVSC akarata érvényesült. Ennek ellenére váratlanul a Vasas szerzett gólt, a 21. percben egy gyors bal oldali vendégtámadás végén Megyeri még nagyot védett, ám a kipattanót Berecz mintegy 9 méterről értékesítette (0-1).

Az első félóra végén aztán Baráth Botond a középpályán csúnyán letalpalta Bárány Donátot, a játékvezető azonnal kiállította az angyalföldi védőt, csapatunk tehát emberelőnybe került. Mindennek ellenére a szünetig nem sikerült hatékonyan támadni, így egyenlíteni sem.

A szünetben beállt a Torinótól a héten igazolt Horváth Krisztofer és Bévárdi Zsombor is, a DVSC pedig igyekezett nyomást gyakorolni a Vasasra. Az 51. percben Bárány Donát fejjel a kapufát találta el, majd Kusnyír Erik sérült meg, a helyére Baranyai Nimród jött be, kicsit később Georgios Neofytidis debütált a Lokiban.

Az utolsó félóra kezdetén már egyértelmű volt a mieink mezőnyfölénye, azonban ez egy ideig meddőnek bizonyult. A 63. percben közel járt az egalizáláshoz a DVSC, Horváth Krisztofer remek cselek után 20 méterről lőtt, a labda a jobb kapufáról vágódott ki, néhány perccel később szintén 20 éves csatárunk veszélyeztetett. Folyamatosan támadott a Loki, a 67. percben Dzsudzsák Balázs bombáját ütötte ki a léc alól Jova.

Kisvártatva Bárány Donát ziccerét védte a Vasas kapusa, sorra jöttek a debreceni helyzetek, de a hazai gól csak nem akart megszületni. Beállt Dorian Babunski is, nagy presszió volt a vendégeken. A 78. percben Horváth Krisztofer fejelt mellé jó pozícióból, aztán a véghajrában végre jött az egyenlítés! A 86. percben Jova ütközött egy kijövetelnél saját védőjével, a lepattanót néhány lépésről Dorian Babunski pofozta a kapuba (1-1). A DVSC közönség buzdítása közepette támadott a győztes gólért, azonban azt már nem sikerült bepasszírozni.

Folytatás augusztus 22-én Mezőkövesden.

Mesterszemmel

Joao Janeiro: Az első 20 percet uraltuk, voltak is lehetőségeink. Érdekes volt, hogy a piros lap után kissé elveszítettük a tempót. A második félidőben aztán rengeteg helyzetünk volt, felállást is váltottunk a gólért. A klub nagyon büszke lehet a közönségére, köszönjük, a csapatnak szüksége van erre a segítségre. Ezt a mérkőzést Simon Ádám családjának ajánljuk.

Kuttor Attila: Értékes pontot szereztünk, sajnálom, hogy nem tudtuk teljes létszámban végigjátszani a mérkőzést. Volt némi szerencsénk is, de csúsztunk-másztunk a pontszerzésért.

OTP Bank Liga, 3. forduló.

DVSC-Vasas 1-1 (0-1).

Nagyerdei Stadion, 5665 néző. Vezette: Bogár.

DVSC: Megyeri – Kusnyír, (Baranyai, 54.) Romanchuk, Deslandes, Saná – Baráth P. (Neofytidis, 57.), Dzsudzsák – Ferenczi (Horváth K., 46.), Szécsi (Do. Babunski, 70.), Sós (Bévárdi, 46.) – Bárány. Vezetőedző: Joao Janeiro.

Vasas: Jova – Baráth B., Otigba, Iyinbor (Ihrig-Farkas, 90.) – Szivacski, Berecz, Hidi P. (Hidi M., 71.), Silye – Hinora (Cipf, 82.), Holender (Szalai, 71.), Radó (Deutsch, 46.). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Gól: Dorian Babunski (86.), illetve Berecz (21.).

Sárga lap: Baráth P. (38.), Bárány (54.), Neofytidis (61.), illetve Hinora (36.), Jova (69.), Hidi P. (69.), Hidi M. (74.), Szivacski (93.).

Kiállítva: Baráth B. (29.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2022.08.12. 20:00 OTP Bank Liga 2022/2023