OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 5. forduló

Eredmény
1 - 1
Full Time

Meccs riport

Szívmelengető pillanatok vezették fel a mérkőzést, ugyanis klubunk egyik legendás játékosát köszöntötte Makray Balázs cégvezető. Augusztus 28-án ünnepli 70. születésnapját Kiss János, a DVSC volt kiváló jobbhátvédje. A Bika becenévvel illetett, csupa szív, erőteljes védő 1976 és 1988 között 140 bajnoki mérkőzést játszott a Lokiban, 2 gólt is szerzett. Mentalitását és képességeit mutatja, hogy egy ízben a magyar felnőtt válogatottban is pályára léphetett, mégpedig 1979-ben a finnek elleni 3-1-es, győztes EB selejtezőn a Nagyerdei Stadionban. A remek hátvéd pályafutása után is a debreceni sportért, a debreceni sportban dolgozott. Isten éltesse sokáig Kiss Jánost erőben, egészségben!

A mérkőzés – melyet Bódi Ádám és Kusnyír Erik sérülés miatt kénytelen volt kihagyni – jól indult a három belső védővel felálló Loki számára, hiszen már a 3. percben helyzetet alakított ki. Horváth Krisztofer csapta be védőjét egy remek csellel, majd 18 méterről nem sokkal tekert a kapu mellé. Egyértelműen jól játszott a DVSC a mérkőzés elején, ráerőltette akaratát a felcsútiakra, akik gyors ellentámadásokkal veszélyeztettek. A 13. percben Horváth Krisztofer középre adása után Dzsudzsák Balázs közeli lövését blokkolták a vendégek, a 16. percben Georgios Neofytidisnek kellett a gólvonalról tisztáznia Hrabina Alex bravúrja után.

Jó volt a meccs, izgalmakban sem volt hiány, aztán jött a Loki-gól is! A 19. percben Bárány Donát küzdött a labdáért a 16-oson belül, a védője kézzel ért a labdába, járt a 11-es. A büntetőt Dzsudzsák Balázs magabiztosan rúgta a bal alsóba (1-0). A debreceni találat után a Puskás Akadémia próbált erősíteni, de csak lesgólig jutott.

A 31. percben Bárány Donát járt közel a gólhoz (elsuhant előtte a labda az 5-ösön), majd a félidő hajrájában, a 37. percben Colley lőtte telibe a bal kapufát. Aztán a játékvezető megítélt egy 11-est a Puskás javára is Sylvain Deslandes és Colley párharca után, de a VAR lest észlelt, majd a pihenő előtt közvetlenül Horváth Krisztofer hagyott ki egy nagy helyzetet.

A második játékrész elején Bévárdi Zsombor lövését blokkolták, a Loki kifejezetten harcosan, szervezetten, néhol remekül futballozott. A Puskás igyekezett nyomást gyakorolni csapatunkra, mezőnyfölénybe is került, de a 62. percben a csereként beállt Skribek elhibázta a ziccerét.

A felcsútiak újabb lesgólt szereztek Colley révén, de érvényes találatig jó ideig nem jutottak, hiába voltak lehetőségeik, ráadásul Hrabina Alex is remekül védett. A 73. percben beállt Sós Bence (később érkezett Dorian Babunski és Varga József is), a Loki pedig mindent beleadott, hogy megtartsa előnyét. Negyedórával a vége előtt Zahedi közeli fejesét hárította Hrabina óriási bravúrral, majd jött az idegek harca, a végjáték. A nagy izgalmak közepette a 89. percben egyenlíteni tudott a vendégcsapat, Colley ziccerét még védte a debreceni kapus, de a kipattanót Zahedi értékesítette (1-1). A hosszabbításban már nem esett gól, maradt a döntetlen.

Folytatás kedden este Zalaegerszegen.

Mesterszemmel

Joao Janeiro: Az első félidőben jobban játszottunk, mint a Puskás, sok helyzetünk volt, akár le is zárhattuk volna a mérkőzést. Szünet után is jól kezdtünk, de aztán hátrébb szorultunk. A második játékrészben a vendégek voltak a jobbak, így igazságos a döntetlen.

Hornyák Zsolt: Elég lyukasak voltunk a középpályán az első félidőben, meg is szerezte a vezetést a DVSC. Ezt követően két meccsre való gólhelyzetet hagytunk ki, ez bosszantó, igaz, a fiúk jól küzdöttek.

OTP Bank Liga, 5. forduló.

DVSC-Puskás Akadémia 1-1 (1-0).

Nagyerdei Stadion, 3803 néző. Vezette: Berke B.

DVSC: Hrabina – Bévárdi, Neofytidis, Charleston, Deslandes, Ferenczi – Baráth, Dzsudzsák, Szécsi (Varga J., 91.) – Horváth K. (Dorian Babunski, 85.), Bárány (Sós, 73.). Vezetőedző: Joao Janeiro.

Puskás Akadémia: Tóth B. – Mezghrani, Batik, Puljic (Slagvveer, 61.), Stronati – Favorov (Van Nieff, 75.) – Corbu (Urblík, 46.), Baluta (Zahedi, 75.), Komáromi – Colley, Kiss T. (Skribek, 61.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Gól: Dzsudzsák (21., – 11-esből), illetve Zahedi (89.).

Sárga lap: Charleston (33.), Hrabina (79.), Deslandes (85.), illetve Komáromi (5.), Corbu (30.), Colley (52.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2022.08.27. 19:45 OTP Bank Liga 2022/2023