OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 19. forduló

Eredmény
2 - 1
Full Time

Meccs riport

A közvetlen rivális Paksot fogadta a Loki szombat este a Nagyerdei Stadionban, nélkülözve a sérüléssel bajlódó Baráth Péter szolgálatait. A mérkőzés előtt Makray Balázs cégvezető Sós Bencét köszöntötte, aki túl van a 100. meccsén a DVSC mezében, majd gyászszünet következett a törökországi és szíriai földrengés áldozataira emlékezve.

A találkozó elején inkább a Loki dominált, a 7. percben Sós Bence beadása után Dorian Babunski pörgetett mellé. Helyzetből nem volt sok egyik oldalon sem, egészen a 18. percig, amikor Hahn ugrott ki egy lesszituáció utáni zavart kihasználva, de ziccere után Megyeri Balázs bravúrral a kapufára ütötte a labdát.

A 33. percben Hahn ismét lőhetett, de 15 méterről fölé bombázott. Taktikai csata zajlott, a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben, Az első félidő végére sem változott a helyzet (Szécsi Márk lövése is elkerülte a célpontot a 42. minutumban), így értelemszerűen 0-0-nál vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején Dzsudzsák Balázs előtt adódott lehetőség, ám nem tudta ellőni a labdát. A mieink játszottak mezőnyfölényben, azonban az 54. percben a Paks jutott 17 méteres szabadrúgáshoz, szerencsére Haraszti lövése kipattant a sorfalról. Az 56. percben viszont megszerezte a vezetést a Paks, egy kavarodás után Varga Barnabás talált be közelről (0-1).

Fel volt adta tehát a lecke az utolsó szűk félórára, amelyre érkezett a pályára Bódi Ádám és Stefan Loncar is. A Loki próbálkozott, a 73. percben Dzsudzsák Balázs lövését nagy bravúrra védte Nagy. A végére beállt Antonio Mance is, azonban Meldin Dreskovic lett a hős, aki a 92. percben egy szöglet után 8 méterről a kapuba fejelve egyenlített (1-1). S ezzel még nem volt vége!!!! A 94. percben egy remek beadás után Dorian Babunski továbbított a bal alsóba, csapatunk a hosszabbításban megfordította a meccset (2-1)!

Folytatás jövő hét végén a Honvéd otthonában.

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic: Fontos győzelmet arattunk. Fagyos volt a pálya, nehéz volt rajta játszani, nem volt olyan a produkció, amilyet szerettünk volna. Ezzel együtt a csapat karakterét jól mutatja, hogy a végén így is fordítani tudtunk. Szeretném megdicsérni a játékosaimat, és köszönjük a szurkolók támogatását.

Waltner Róbert: Nehéz ilyenkor mit mondani. Úgy kaptunk ki a legvégén, hogy sok helyzetünk volt, a vezetést is megszereztük. Egyetlen percig kellett volna még koncentrálnunk, demoralizáló ez a vereség, de fel kell emelni a fejünket.

OTP Bank Liga, 19. forduló.

DVSC-Paks 2-1 (0-0).

Nagyerdei Stadion, 2041 néző. Vezette: Karakó.

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Varga J. (Loncar, 71.), Manrique – Szécsi (Mance, 78.), Dzsudzsák, Sós (Bódi, 71.) – Dorian Babunski. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Paks: Nagy G. – Sajbán, Kinyik, Kádár, Osváth (Vas, 75.) – Windecker, Papp K. – Bőle (Skribek, 61.), Haraszti, Hahn (Haris, 80.) – Varga B. Vezetőedző: Waltner Róbert.

Gól: Dreskovic (92.), Dorian Baunski (94.), illetve Varga B. (56.).

Sárga lap: Szécsi (67.), Dzsudzsák (67.), Manrique (83.), illetve Kinyik (37.), Papp K. (82.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2023.02.11. 19:30 OTP Bank Liga 2022/2023