OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 21. forduló

Eredmény
0 - 2
Full Time

Meccs riport

Szenzációs atmoszféra, 13 ezer néző várta a csapatokat a 21. forduló rangadóján a Nagyerdei Stadionban. A kezdőrúgást egy örömteli és egy szomorú aktus is megelőzte: előbb csapatkapitányunkat, Dzsudzsák Balázst köszöntötte Ike Thierry Zaengel elnök-tulajdonos és Makray Balázs cégvezető 100. NB I-es mérkőzése alkalmából, majd gyászszünet következett a tragikus hirtelenséggel elhunyt volt válogatott játékos, Lendvai Miklós emlékére.

A Lokiból Kusnyír Erik sérülés miatt hiányzott, a kezdőcsapatba bekerült Oleksandr Romanchuk és Sylvain Deslandes is. Az összecsapás elején, a 3. percben Ryan Mmaee próbálkozott egy lövéssel, Megyeri Balázs szépen védett. A 10. minutumban ismét Ryan Mmaee került helyzetbe, 12 méteres lövésénél a debreceni kapunak már bravúrra volt szüksége, de hárítani tudott.

Válaszul a 12. perc végén Dzsudzsák Balázs csavart kapura 18 méterről, nem is tévedett sokat, de a labda kevéssel a kapu mellé szállt. A 18. percben ismét Megyeri Balázs védett nagyot, aztán a Loki következett:, a 25. percben Dorian Babunski fejelt mellé.

Érződött, hogy egy Európa Liga-nyolcaddöntős csapattal játszik a DVSC, de elszántságból nem volt hiány. Dzsudzsák Balázs 18 méteres szabadrúgását blokkolta a sorfal, az első félidő vége felé közeledve egyre jobban játszott a Loki, azonban a 38. percben mégis megszerezte a vezetést az FTC, egy baloldali beadása Ryan Mmaee érkezett, és 8 méterről a bal alsóba pörgetett (0-1). A szünetig több gól nem esett.

A második játékrész kiegyenlített játékkal kezdődött, a DVSC láthatóan mindent beleadott, hogy sikerüljön egyenlíteni. Az 52. percben Dzsudzsák Balázs bombázott fölé távolról, félórával a vége előtt pedig érkezett Okan Aydin, aki most mutatkozott be a Lokiban, nem sokkal később beállt Stefan Loncar és Antonio Mance is.

A 69. percben Traore találta telibe a felső lécet, majd a hajrában, a 80. percben Ryan Mmaee eldöntötte a mérkőzés sorsát. miután 14 méterről a kapu jobb oldalába csavart (0-2). A folytatásban egy szabálytalanság után Antonio Mancét még ki is állította a játékvezető, így ez a mérkőzés vereséggel végződött.

Folytatás csütörtökön 20 órától a Magyar Kupában, a Puskás Akadémia ellen a Nagyerdei Stadionban.

OTP Bank Liga, 21. forduló.

DVSC-Ferencváros 0-2 (0-1).

Nagyerdei Stadion, 13 004 néző. Vezette: Andó-Szabó.

DVSC: Megyeri – Romanchuk (Bévárdi, 82.), Dreskovic, Deslandes, Ferenczi – Varga J. (Loncar, 71.), Manrique – Szécsi (Aydin, 60.), Dzsudzsák, Sós (Mance, 71.) – Dorian Babunski. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

FTC: Dibusz – Botka, S. Mmaee (Knoester, 29.), Abena, Pászka (Civic, 56.) – Sigér (Boudiemma, 89.), Esiti – Zachariassen, Fredekriksen (Wingo, 89.), Traore – R. Mmaee. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov.

Gól: R. Mmaee (38., 80.).

Sárga lap: Dorian Babunski (26.), illetve Sigér (22.), Knoester (91.).

Kiállítva: Mance (82.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2023.02.26. 16:30 OTP Bank Liga 2022/2023