OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Továbbjutás a kupában: DEAC-DVSC 0-4

Bejutott a Mol Magyar Kupa legjobb 16 együttese közé a Loki, amely szerdán délután biztosan nyert az NB III-as DEAC vendégeként. A nyolcaddöntő sorsolása csütörtökön este lesz.

A szerdai mérkőzésen a DVSC kezdőcsapatába bekerült többek között Megyeri Balázs, Baranyai Nimród, Christian Manrique, Horváth Krisztofer és Peter Olawale is. A találkozó kezdőrúgását a sportág három kitűnő alakja, Gelei József, Temesvári Miklós és Sándor Mihály végezte el, a Loki pedig a várakozásoknak megfelelően többnyire uralta a meccset. Az első nagyobb helyzet a 14. percben Olawale előtt adódott, aki 6 méterről fejelt mellé. A 24. percben jött a gól is, Sós Bence lépett meg a bal szélen, betört a 16-osra, majd szépen kilőtte a hosszú sarkot (0-1).

Továbbra is a DVSC támadott, egy jó összjáték végén a 38. minutumban Horváth Krisztofer is eredményes volt 15 méterről, eldöntve ezzel a továbbjutás kérdését (0-2.).

Szünet után rögtön ismét betalált a Loki, Alexandros Kyziridis remek beadását az érkező Major Sámuel fejjel váltotta gólra (0-3). Az 51. percben Kyziridis labdaszerzése és gólpassza után Peter Olawale is megzörgette a hálót közelről (0-4), majd szűk félórával a vége előtt Sós Bence helyett Bévárdi Zsombor, illetve Christian Manrique helyett Saná Gomes lépett pályára.

A 64. percben Meldin Dreskovic az érthetetlenül szigorú játékvezetőtől megkapta a második sárgáját, így a kiállítás sorsára jutott. A végjátékra a 70. percben Kyziridis helyére a debütáló Karim Loukili, Horváth helyett Kusnyír Erik, később Major helyére Farkas Tamás érkezett, az eredmény pedig már nem változott, a DVSC magabiztosan lépett tovább.

Mol Magyar Kupa, a legjobb 16 közé jutásért.

DEAC-DVSC 0-4 (0-2).

Egyetemi sporttelep, 1000 néző. Vezette: Lovas L.

DEAC: Tóth D. – Bényei B., Trencsényi B., Szabó L., Korhut, Lakatos B., Al-Sheraji, Soltész, Jankelic, Horváth T., Orosz M. Cserék: Ratku, Spitzmüller, Aranyos, Kónya, Bereczki D., Varga B., Virág, Tóth S., Újvárosi. Vezetőedző: Sándor Tamás.

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Charleston, Manrique – Neofítidis, Major, Horváth K. – Sós, Kyziridis, Olawale. Cserék: Hrabina, Ferenczi, Dorian Babunski, Bódi, Kusnyír, Bévárdi, Farkas T., Loukili, Szécsi, Saná, Lagator. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Sós (24.), Horváth K. (38.), Major (46.), Olawale (51.).

Kiállítva: Dreskovic (64.).