OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Vereség a fordulatok mérkőzésén: DVSC-Kisvárda 2-3

A kisebb sérüléssel bajlódó Baráth Péter, a visszatérőben lévő Bárány Donát, illetve az FTC ellen megsérült Sylvain Deslandes nem állhatott a csapat rendelkezésére a Kisvárda elleni hazai bajnokin, ezzel együtt a DVSC két győztes hazai meccs után ismét a siker igényével lépett pályára hétfőn este.

A találkozó elején Meldin Dreskovic mentési kíséreténél mentett nagyot Gróf Dávid, majd a 6. percben megszerezte a vezetést a Loki! Dzsudzsák Balázs remek passza után Sós Bence került helyzetbe, szépen emelt az érkező Georgios Neofytidishez, aki közelről, kapásból befejezte az akciót (1-0).

Kiegyenlített volt a játék, azonban helyenként jobban érvényesült a Loki taktikai elképzelése. A várdaiak támadásait hárítani tudták a mieink, a megszerzett labdákkal pedig igyekeztek gyors ellentámadásokat vezetni. A félidő utolsó harmadára mezőnyfölénybe került a Kisvárda, Gróf Dávidnak a 30. percben bravúrral kellett védenie Makowski közeli lövését. A 37. minutumban aztán jött az egyenlítés, Makowski rúgott nagy gólt 18 méterről a kapu közepébe (1-1). Válaszul a 44. percben Neofytidis nem sokkal lőtt fölé egy szöglet után, végül a szünetre döntetlennél vonultak a csapatok.

A második játékrész elején a DVSC gyorsan visszavette a vezetést, egy jó akció végén Szécsi Márk tört be a 16-osra, labdája egy védőn, a kapufán és a kapuson megpattanva került a kapuba (2-1). Csapatunk ettől lendületet vett ,támadásban maradt, az 54. percben Neofytidis akár újra betalálhatott volna Dzsudzsák Balázs szép szabadrúgása után, azonban fölé lőtt.

Az 57. percben váratlanul ismét egyenlített a Kisvárda, egy szöglet után Kravchenko fejelt a léc alá (2-2). A Loki továbbra is vezetett veszélyes támadásokat, nyíltabb lett a játék. A vendégekben is volt gól, a 62. percben Asani bombázott mellé kevéssel, majd Ötvös találta el a kapufát.

A 65. percben jött az első debreceni csere, Georgios Neofytidis helyett Major Sámuel érkezett. A 67. percben viszont már a Kisvárdánál volt az előny, egy labdavesztés után Navratil ugrott ki ziccerben, és nem is hibázott (2-3). Nehéz helyzetből vágott tehát neki a hajrának a DVSC, amelybe az utolsó 20 percre Dorian Babunski és Alexandros Kyziridis, később pedig Horváth Krisztofer és Peter Olawale is beállt.

A végjáték kemény párharcokat és Loki-próbálkozásokat hozott, a 86. percben Peter Olawale fejesét fogta Hindrich. Végül nem sikerült egalizálni, folytatás szombaton Kecskeméten.

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic: Gratulálok a Kisvárdának, megérdemelten győzött. Nem tudtunk megfelelően reagálni a vendégek agresszivitására, nem tudtuk megtartani a labdát, az eredmény reális.

Török László: Rosszul kezdődött a meccs számunkra, de így is azt tudtuk játszani, amit megbeszéltünk. Ez eredményre is vezetett. Türelmesek voltunk, jól futballoztunk, ezért voltunk képesek fordítani.

OTP Bank Liga, 12. forduló.

DVSC-Kisvárda 2-3 (1-1).

Nagyerdei Stadion, 3707 néző. Vezette: Berke B.

DVSC: Gróf – Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Neofytidis (Major, 65.), Varga J. (Olawale, 84.), Szécsi (Dorian Babunski, 70.) – Sós (Kyziridis, 70.), Dzsudzsák, Bódi (Horváth K., 84.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Kisvárda: Hindrich – Hej, Kravcsenko, Kovacic, Leoni (Melnyik, 63.) – Ötvös, Karabelyov (Lucas, 77.) – Asani (Navratil, 64.), Makowski, Camaj (Vida K., 87.) – Mesanovic (Ilievski, 77.). Vezetőedző: Török Lászlő.

Gól: Neofytidis (6.), Leoni (öngól, 48.), illetve Makowski (37.), Kravchenko (57.), Navratil (67.).

Sárga lap: Kusnyír (4.), illetve Hej (78.).