OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Értékes pont: Kecskemét-DVSC 2-2

A sérült Baráth Péter és Sylvain Deslandes nélkül lépett pályára a DVSC szombaton a hat forduló óta veretlen, hazai pályán vereség nélkül álló, 2. helyezett Kecskemét otthonában. A debreceni kezdőcsapatba bekerült Dorian Babunski, őt a támadószekcióban Dzsudzsák Balázs, Bódi Ádám és Szécsi Márk volt hivatva segíteni.

A mérkőzés kemény párharcokkal és távoli lövésekkel kezdődött, a 3. percben Banó-Szabó a kapu mellé, a 4. minutumban Kusnyír Erik fölé lőtt. Nem sokkal később Szécsi Márk fejesét fogta Varga, mozgalmas volt a találkozó eleje. A 12. percben aztán megszerezte a vezetést a Kecskemét, egy lendületes akció végén Nagy Krisztián Gróf Dávidot is kicselezve gurított a kapuba (1-0).

A 17. percben Varga József kis híján egalizált, egy szabadrúgás után közelről bombázott fölé. Kiegyenlített volt a játék, azonban miután a hazaiaknál volt az előny, ők játszhattak némileg magabiztosabban. A 24. percben Dorian Babunslki óriási helyzetben lőtt fölé, érezhető volt, van gól a Lokiban is.

A játékvezető szórta a sárgákat a mieinknek, 25 perc alatt hármat is begyűjtöttek játékosaink. Az első félidő hajrájában inkább a hazaiak akarata érvényesült, nem is változott az állás a szünetig.

Nagy csalódásra a második játékrészt is góllal kezdte a Kecskemét, a 48. percben Banó-Szabó kígyózhatott át fájóan könnyedén a debreceni védelmen, nem is hibázta el a ziccert (2-0). Nem sokkal később Szécsi Márk remek beadása után Dorian Babunski gólt fejelhetett volna, azonban 7 méterről mellé csúsztatott.

Az 53. percben Bódi Ádám 20 méteres szabadrúgása okozott némi veszélyt a hazai kapunál, majd olybá tűnt, Szécsi Márkot buktatták a 16-ason belül, azonban a Loki nem kapott büntetőt. Az 56. percben azonban Szécsi nemes bosszút állt, a rövid saroknál a kapuba pörgetett egy bal oldali beadást (2-1).

Ismét szoros lett tehát a meccs, fokozódtak az izgalmak. Szűk félórával a vége előtt érkezett Christian Manrique, a DVSC pedig immár mezőnyfölényben futballozva igyekezett kiegyenlíteni. Beállt Alexandros Kyziridis és Sós Bence is, a 75. percben a görög szélső fejese után védett a kecskeméti hálóőr.

A végjátékban már nyomasztó volt a Loki fölénye, pályára lépett a sérüléséből felépült Bárány Donát is. A 79. percben Sós Bence fejelt mellé nagy helyzetben, majd Ferenczi János lőtt mellé. A legvégén Varga József szerezhetett volna gólt (csúsztatása után mellé szállt a labda), míg aztán csak sikerült egyenlíteni, a 87. percben Varga József átlövése végre utat talált a kapuba (2-2).

A hosszabbításban Varga Bence nagy bravúrral védte Bárány Donát fejesét, így már nem esett több gól, a DVSC 0-2-ről egalizálva szerzett értékes pontot. Folytatás jövő hét vasárnap a Vasas otthonában.

Mesterszemmel

Szabó István: Meglepett minket az első félidőben tapasztalt indulat debreceni részről, nem értettem a durvaságokat. A második félidőben is kellett kényszerből cserélnem. A 65. perctől a DVSC kontrollálta a találkozót, az egy pontra rászolgáltak a vendégek, megérdemelten egyenlítettek.

Srdjan Blagojevic: Megmutattuk a karakterünket a második félidőben, a játékosok ezért dicséretet érdemelnek. Olyan volt ez a meccs, mint egy thriller. Az első játékrészben nyújtott teljesítménnyel nem vagyok elégedett, de amit a második kapott gól után nyújtottunk, az az a futball, amit szeretnénk látni a csapattól.

OTP Bank Liga, 13. forduló.

Kecskemét-DVSC 2-2 (1-0).

Széktói stadion, 2527 néző. Vezette: Görög M.

Kecskemét: Varga B. – Szabó A., Belényesi (Ryashko, 37.), Szalai G. – Nagy K., Vágó, Szuhodovszki, Zeke – Katona B. (Szabó L., 59.), Tóth B., Banó-Szabó (Sági, 69.). Vezetőedző: Szabó István.

DVSC: Gróf – Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Neofytidis (Manrique, 62.), Varga J. – Szécsi (Kyziridis, 72.), Dzsudzsák, Bódi (Sós, 72.) – Dorian Babunski (Bárány, 80.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Nagy K. (12.), Banó-Szabó (48.), illetve Szécsi (56.), Varga J. (87.).

Sárga lap: Ryashko (52.), illetve (Bódi (2.), Neofytidis (6.), Lagator (26.).