OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Gyönyörű győzelem: Vasas-DVSC 0-3

Közvetlen vetélytárs ellen, idegenben lépett pályára a Loki vasárnap délután. A Kondás Elemér irányította Vasas ellen csapatunk nem számíthatott az egyelőre az NB III-as gárdánkban visszatérő Baráth Péterre, a sérült Sylvain Deslandes-ra, valamint a sárga lapjai miatt eltiltott Georgios Neofytidisre. A kezdőbe védekező középpályásként ezúttal bekerült Christian Manrique, illetve bizalmat kapott a védelemben Oleksandr Romanchuk és Megyeri Balázs kapus is.

A találkozó elején a DVSC játszott mezőnyfölényben, a 2. percben Dzsudzsák Balázs egy átlövéssel jelezte, csapatunk gólra tör. Csapatkapitányunk aztán a 10. percben meg is szerezte a vezetést, mintegy 25 méterről, szabadrúgásból gyönyörűen csavart a bal felsőbe (0-1). Jól kezdte tehát a meccset a Loki, a népes debreceni szurkolótábor joggal ünnepelt.

Ezután is folytatódott a DVSC-show, a 18. percben már kettővel vezettek a mieink! Történt, hogy Ferenczi János remek beadására Szécsi Márk jól érkezett, és mintegy 9 méterről a bal alsóba csúsztatott (0-2). Magabiztosan futballozott Srdjan Blagojevic együttese, nagy volt a különbség a két gárda között.

Az első félidő második felében is inkább a DVSC dominált, a 25. minutumban Bódi Ádám rúghatott volna gólt, azonban egy keveset tévedett. Félóra után kezdett éledezni a Vasas, a 33. percben Novothny nem sokkal fejelt mellé. A szünet előtt aztán jött a harmadik debreceni találat is, a 39. percben egy szöglet után Oleksandr Romanchuk lőtt kapura, Jova védett, a kipattanót Dorian Babunski pofozta közelről a hálóba (0-3). Csapatunk ezzel a pihenőig el is rendezte a 3 pont sorsát.

A második játékrész elején az angyalföldiek megpróbáltak kozmetikázni az eredményen, azonban igyekezetük meddőnek bizonyult. A Loki türelmesen játszott, várt a megfelelő alkalomra. Félórával a vége előtt érkezett Bárány Donát és Bévárdi Zsombor, majd nem sokkal később Dusan Lagator, illetve a végére Sós Bence és Horváth Krisztofer is.

A mérkőzés hajrájában már nem történt túl sok érdemleges (bár Bárány Donát majdnem megszerezte a negyedik debreceni gólt is), összességében a DVSC jó játékkal szerezte meg első idegenbeli győzelmét a bajnokságban, és jócskán előrelépett a tabellán. Folytatás szerdán a Mezőkövesd ellen a Nagyerdei Stadionban.

Mesterszemmel

Kondás Elemér: Az első játékrészben a DVSC sokkal jobban játszott, de két gólt így is ajándékba adtunk. A második félidőre változtattunk, de a támadójátékunk nem volt elég hatékony.

Srdjan Blagojevic: Gratulálok a srácoknak, mindent teljesítettek, amit kértem tőlük. Nagyon elégedett vagyok az első félidőben nyújtott produkcióval, kontrolláltuk a mérkőzést. A szünet után is jól reagáltunk a Vasas változtatásaira, lényeges, hogy nem kaptunk gólt. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy úgy érezhettük, nem idegenben, hanem otthon játszunk. A legfontosabb, hogy fejlődést látok a csapatnál.

OTP Bank Liga, 14. forduló.

Vasas-DVSC 0-3 (0-3).

Illovszky-stadion, 2654 néző. Vezette: Vad II.

Vasas: Jova – Szivacski (Cipf, 87.), Iyinbor, Hidi P., Silye (Ihrig-Farkas, 87.) – Márkvárt (Feczesin, 72.), Berecz, Vida M. (Baráth B., 46.) – Radó (Hinora, 46.), Novothny, Holender. Vezetőedző: Kondás Elemér.

DVSC: Megyeri – Kusnyír (Bévárdi, 61.), Dreskovic, Romanchuk (Lagator, 67.), Ferenczi – Varga J., Manrique – Szécsi, Dzsudzsák (Horváth K., 83.), Bódi (Sós, 83.) – Dorian Babunski (Bárány, 61.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Dzsudzsák (10.), Szécsi (18.), Dorian Babunski (39.).

Sárga lap: Bódi (67.), Manrique (75.), Sós (92.).