OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Stratégiai megállapodást kötött a DVSC és a Debreceni Egyetem

Stratégiai megállapodást kötött november 15-én a Debreceni Egyetem és a DVSC, a két szervezet a jövőben még szorosabbra fűzi kapcsolatait.

Az ünnepélyes aláíráson és az azt követő prezentáción részt vett többek között Prof. Dr. Bács Zoltán, az egyetem kancellárja, Dr. Bácsné dr. Bába Éva, a Sportgazdasági és Menedzsment Intézet igazgatója, Makray Balázs, a DVSC Futball Zrt. cégvezetője, valamint Hayk Hovakimyan, a DVSC klubigazgatója is.

Bács Zoltán kancellár elmondta, a két szervezet között már évtizedek óta tart az együttműködés, azonban ezt tovább kívánják szélesíteni. Makray Balázs azt hangsúlyozta, hogy ez egy nagyon fontos megállapodás, amely még szervezettebbé teszi ezt a példaértékű együttgondolkodást, közösségépítést.

A klub és az egyetem három kategóriában tudományos díjat is alapít, amelynek díjazottjai a következő években jelentős anyagi támogatásban részesülnek. Az évi 12 ezer euró összértékű díjazást elnyerő egyetemi hallgatók vagy kutatók azzal szolgálhatnak rá az elismerésre, hogy – többek között – olyan a DVSC-vel, vagy általában a sporttal kapcsolatos sporttudományos kutatást végeznek és publikálnak, amelyet a bíráló bizottság díjazásra tart érdemesnek.

A tervekben szerepel duális képzés kialakítása is. A megállapodás részét képezi a szoros sportegészségügyi együttműködés, a mérkőzéseken önálló egyetemi szektor működtetése, illetve közös rendezvények, jótékonysági akciók szervezése.

A megállapodás aláírását egy interaktív prezentáció követte, amely után a hallgatók kérdezhettek többek között Bárány Donáttól is, aki a Loki csatára és a Debreceni Egyetem hallgatója.

Strategic agreement

On November 15, DVSC signed a strategic agreement with the University of Debrecen, which is going to initiate a stonger connection between the two organisations in the future. The club and the university establish a scientific award, the winners of which will get financial support in the following years. The winning university student or researcher may be eligible for the award by conducting research in sports science and making a publication related to DVSC and sports, which the jury considers worthy of the award. Creating a dual training also stands among their plans. The agreement includes a close cooperation concerning sports health, operation of a seperate university sector during the matches and the organization of joint events and charity activities.