OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Hannover, Fergana: bemutatjuk hétvégi ellenfeleinket

A tervek szerint a hétvégén újabb két felkészülési mérkőzéssel folytatódik a DVSC programja a törökországi edzőtáborban. A Loki elsőként szombaton – jelen állás szerint 13 órától – a Hannoverrel játszik (az még nem dőlt el, lesz-e streames közvetítés). A német együttes többnyire a Bundesliga első osztályában vitézkedik, azonban jelenleg a második vonalban, a visszajutásért küzd. A téli szünetben az 5. helyen áll a bajnokságban, 5 pont hátrányban van az osztályozót jelentő harmadik helyen álló Heidenheim mögött.

Az 1896-ban alapított Hannover 96 rendkívül patinás klub, a régi időkben kétszer nyert bajnokságot (1938, 1954), 1992-ben pedig megnyerte a Német Kupát. A gárda keretét többnyire német játékosok alkotják, de van japán, osztrák és norvég légiósuk is. És ha már légiósok: a Hannover egyik legjobb igazolása annak idején a volt DVSC-edző Huszti Szabolcs volt, aki 132 mérkőzésen 36 gólt lőtt, és rengeteg gólpasszt adott a Vörösök színeiben.

Ha semmi nem jön közbe, vasárnap 13 órától a Neftchi Fergana következik. Az üzbég csapat hazájában uralta a 90-es éveket, ötszörös bajnok és kétszeres kupagyőztes, a Szovjetunió felbomlása előtt szerepelt a szovjet első osztályban is.

Az 1962 létrehozott zöld-fehér klub jelenleg a 9. a pontvadászatban, de a kiesés réme egyáltalán nem fenyegeti, hiszen 10 pontra van ettől, míg a 6. helytől csak 3-ra. A héten a lengyel Wisla Krakkó elleni felkészülési találkozón 0-0-t ért el, keretében néhány orosz és ukrán játékoson túl elsősorban üzbég labdarúgók neve olvasható.