OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Búcsú a kupától: DVSC-Puskás Akadémia 1-3

A hetekre kidőlt Megyeri Balázs és Kusnyír Erik, valamint a kisebb sérüléssel bajlódó Szécsi Márk nélkül kellett megvívnia a Puskás Akadémia elleni Mol Magyar Kupa-negyeddöntőt a DVSC-nek csütörtök este a Nagyerdei Stadionban. A kezdőcsapatba bekerült az újonnan igazolt szerb kapus, Marko Milosevic, valamint Bévárdi Zsombor, Dusan Lagator, Bódi Ádám és Antonio Mance is.

A találkozó legelején, az 1. percben sokkoló módon megszerezte a vezetést a vendégcsapat, egy védelmi kihagyást Gruber használt ki közelről, lesgyanús pozícióból (0-1). A VAR a kupameccsen nem állt rendelkezésre. Az 5 .percben Antonio Mance próbált válaszolni, azonban blokkolták a lövését. A DVSC viszonylag jól reagálta le a szituációt, motiváltan futballozott és veszélyesen támadott, mégis a felcsútiak találtak be újra: egy labdavesztés után a 12. percben Levi maradt bántóan egyedül, és nem is hibázta el a ziccert 12 méterről (0-2).

Ennél nehezebb helyzet aligha van egy kupamérkőzésen…

Ezzel együtt próbálkozott a Loki továbbra is serényen, a 27. percben szabadrúgásból Dzsudzsák Balázs bombázott fölé, a 31. percben viszont Ferenczi János már semennyit sem tévedett, 20 méterről gyönyörű gólt rúgott a kapu bal oldalába (1-2). A 38. percben Antonio Mance majdnem egyenlített egy szöglet után, egyértelműen a DVSC játszott fölényben.

Az első félidő hajrájában már nem változott az eredmény, izgalmas második játékrésznek néztünk elébe. Drámai is volt… A szünetben cserélt Srdjan Blagojevic, Bévárdi Zsombor helyett Stefan Loncar folytatta, Varga József húzódott ki a védelem jobb oldalára.

Támadott a Loki, az 51. percben Dzsudzsák Balázs gólt lőhetett volna 14 méterről, azonban nem találta el jól a játékszert. Nagy szívvel és helyenként jól játszott a csapatunk, szűk félórával a vége előtt érkezett Varga Kevin, majd Dorian Babunski is.

A 69. percben Marko Milosevic védett egy óriásit, a második oldalon Varga Kevin nem sokkal csúsztatott mellé. Ahogy mondani szokták, felborult a pálya, akkora fölényben volt a DVSC a végjátékban (11-est is kaphatott volna…), a 85. percben mégis eldőlt a továbbjutás, egy gyors támadás végén Slagveer lőtte ki a jobb alsót (1-3).

A DVSC nem érdemelt vereséget, de sajnos elbúcsúzott a kupától. Folytatás a bajnokságban vasárnap Újpesten.

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic: Az első 12 perc eldöntötte a találkozót, egy ilyen pofon után nehéz visszatérni a megfelelő ritmushoz. A szünetben taktikailag is változtattunk, a második félidőben nyújtott játékunk a legjobb volt az idényben. Megérdemeltük volna az egyenlítő gólt, sajnálom a fiúkat és a szurkolókat is.

Hornyák Zsolt: Örömteli, hogy tovább tudtunk jutni. Nehéz meccs volt. Jól kezdtünk, de hibáztunk Ferenczi gólja előtt. Ezzel együtt amiért jöttünk, az elértük.

Mol Magyar Kupa, a legjobb 4 közé jutásért.

DVSC-Puskás Akadémia 1-3 (1-2).

Nagyerdei Stadion, 3811 néző. Vezette: Csonka B.

DVSC: Milosevic – Bévárdi (Loncar, 46.), Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Varga J., Manrique – Bódi, Dzsudzsák, Sós (Varga K., 61.) – Mance (Dorian Babunski, 67.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Puskás Akadémia: Markek – Bartolec, Spandler, Batik, Ormonde-Ottewill – Golla, Favorov (Plsek, 80.) – Puljic (Colley, 80.) , Corbu, Levi (Slagvveer, 80.) – Gruber (Van Nieff, 69.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Gól: Ferenczi (31.), illetve Gruber (1.), Levi (12.), Slagveer (85.).

Sárga lap: Manrique (71.), Loncar (88.), Ferenczi (89.), illetve Ormonde-Ottewill (59.), Bartolec (88.).