OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Magabiztos siker: DVSC-Vasas 3-1

Sérülés miatt a DVSC Dorian Babunski, Varga József és Sylvain Deslandes játékára sem számíthatott Srdjan Blagojevic vezetőedző a Vasas elleni vasárnap esti bajnokin, a kezdőcsapatba bekerült a visszatérő Kusnyír Erik, valamint Oleksandr Romanchuk és Antonio Mance is.

A meccs előtt Makray Balázs cégvezető Ferenczi Jánost köszöntötte 200. NB I-es mérkőzése alkalmából, a találkozó pedig gyászszünettel kezdődött a 66 éves korában elhunyt Magyar Balázs emlékére. A Loki egykori kiváló csatára az 1980-as években egyik meghatározó játékosa volt a DMVSC-nek (68 mérkőzés, 16 gól), városszerte ismert alakja a futballéletnek, egy igazi egyéniség. Magyar Balázs a Loki előtt a Diósgyőr együttesével bajnoki bronzérmet nyert, és pályára lépett a nemzetközi kupákban is. A DVSC osztozik a család és a barátok fájdalmában, egykori játékosunk emlékét megőrizzük. Búcsúztatása április 26-án 15 órakor lesz a debreceni köztemetőben.

Az összecsapás elején Szécsi Márk próbálkozott egy lövéssel (blokkolták), majd Antonio Mance hagyott ki Dzsudzsák Balázs szöglete után egy óriási ziccert fejjel. Megvoltak tehát a debreceni helyzetek, a 10. percben például Stefan Loncar lőtt elvetődve, Uram védeni tudott.

Ezután is a Loki uralta a játékot, a 20. percben Varga Kevin 18 méteres lövése után védett bravúrral a Vasas kapusa. A 23. minutumban viszont egy labdavesztés után Balogh Norbert került ziccerbe, szerencsére Dusan Lagator a gólvonal előtt tisztázni tudott.

Az első félidő hajrájában, a 34. percben aztán megszerezte a vezetést a DVSC, egy gyönyörű támadás végén Dzsudzsák Balázs passzolt a jobb szélen Szécsi Márknak, aki pontosan adott középre, az érkező Varga Kevin pedig 14 méterről kilőtte a jobb alsót (1-0). A 40. percben egyenlíthetett volna a Vasas, de előbb Marko Milosevic védett bravúrral, majd Balogh lőtt közelről fölé. A Loki jól reagált a veszélyre, rúgott még egy gólt! A 44. percben Varga Kevin átadása után Antonio Mance pazar mozdulattal csavart 15 méterről a bal felső sarokba (2-0).

A szünet után – noha próbálkozott a Vasas – a továbbra is a DVSC játszott fölényben, és a 49. percben növelte is az előnyét: Szécsi Márk adott keresztbe a jobb szélről, Varga Kevin pedig 7 méterről a kapuba bombázott (3-0). Innentől kezdve igazából nem volt kérdés, melyik gárda szerez három pontot, inkább csak a pontos végeredményre kellett várni.

Helyenként kifejezetten látványosan játszott a csapatunk, a 73. percben viszont Christian Manrique szabálytalansága után 11-eshez jutott a Vasas, a büntetőt Berecz Zsombor magabiztosan értékesítette (3-1). A hajrára érkezett Meldin Dreskovic, Sós Bence, Alexandros Kyziridis, majd Bárány Donát és végül Bódi Ádám is, a DVSC pedig megőrizte előnyét.

A Loki ezzel a győzelemmel fellépett a tabella 4. helyére, folytatás pénteken este Mezőkövesden.

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic: Fontos számunkra ez a győzelem, hiszen az előző meccseinket elveszítettük itthon, és ez nagy nyomást helyezett a csapatra. Megérdemelten nyertünk, voltak olyan pillanatok, amikor közelítettünk az ideális játékhoz. Az ellenfélnek is voltak helyzetei, de a mérkőzés nagy részét kontrolláltuk. Szeretem a játékosaimat, ám ennél is tudnak jobban teljesíteni.

Kondás Elemér: Amit elterveztünk, az az elején működött, ám nem lőttük be a helyzeteinket, ellentétben a Lokival. Ez meg is határozta a mérkőzés jellegét. Megvoltak a lehetőségeink, de nem használtuk ki őket.

OTP Bank Liga, 25. forduló.

DVSC-Vasas 3-1 (2-0).

Nagyerdei Stadion, 3379 néző. Vezette: Pintér Cs.

DVSC: Milosevic – Kusnyír, Lagator, Romanchuk, Ferenczi – Loncar, Manrique (Dreskovic, 76.) – Szécsi (Kyziridis, 76.), Dzsudzsák (Bódi, 89.), Varga K. (Sós, 76.) – Mance (Bárány, 81.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Vasas: Uram – Szivacski, Iyinbor, Otigba, Silye (Ódor, 76.) – Hinora, Urblík (Hidi M, 63.), Berecz, Hidi P. (Sztojka, 46.) – Balogh N. (Cipf, 46.), Holender (Zimonyi, 67.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gól: Varga K. (34., 49.), Mance (44.), illetve Berecz (73., 11-esből).

Sárga lap: Manrique (72.), illetve Berecz (85.).