OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Pontosztozkodás: Paks-DVSC 0-0

Az eltiltott Ferenczi Jánost, valamint a sérült Varga Józsefet és Sós Bencét nélkülözni volt kénytelen a Loki a dobogóért vívott paksi rangadón, viszont jelentős létszámú debreceni drukker támogatása mellett kezdhette a meccset. A kezdőcsapat megegyezett a Fehérvár ellenivel.

A találkozó mozgalmasan indult, a hazaiak próbálkoztak főleg, az 5. percben Skribek 16 méterről lőtt mellé, majd a 9. minutumban Hahn csavarását védte Megyeri Balázs. A 16. percben viszont a DVSC következett! Egy szép támadás végén Stefan Loncar első lövését még blokkolták, azonban a második kísérletéből, 13 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, azonban a VAR lesállás miatt visszavonta a gólt.

A folytatásban sem változott a játék képe, a Paks többet támadott, a mieink pedig jól védekeztek és vártak a megfelelő lehetőségre. A 28. percben Varga Barnabás fejelt mellé közelről, majd Skribek lövését fogta a debreceni kapus. Az első félidő hajrájában már nem alakult ki nagyobb helyzet, szünet utánra maradt a döntés.

A második játékrészre érkezett Alexandros Kyziridis, a Loki játékában pedig továbbra is sok volt a pontatlanság. Az 54. percben viszont pontos volt az összjáték, Varga Kevin 16 méterről lőtt, Nagy azonban védeni tudott. A 65. percben Meldin Dreskovic fejelt alig mellé egy szöglet után, négy perccel később Dorian Babunski sem tudta a kapuba bólintani a labdát.

A végjátékra beállt Bódi Ádám és Antonio Mance (az utolsó pillanatban Bárány Donát is), azonban sem a DVSC, sem a Paks nem tudott betalálni, így maradt a döntetlen. Folytatás jövő hét szombaton Debrecenben a Honvéd ellen.

Mesterszemmel

Bognár György: Taktikailag részünkről rendben volt a meccs, be tudtuk szorítani az ellenfelet, de a középpályás passzok minőségével probléma volt. A DVSC jól védekezett.

Srdjan Blagojevic: Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl egy olyan csapat ellen, amely tele van energiával és önbizalommal. Nagyon agresszívan védekezett az ellenfél, kissé nehezen tudtuk felvenni a ritmust. A második félidőben a jó utolsó passzok hiányoztak. A mérkőzés után csend volt az öltözőben, ami azt jelenti, hogy a játékosok nem elégedettek a döntetlennel. Van még három forduló, dolgozunk tovább.

OTP Bank Liga, 30. forduló.

Paks-DVSC 0-0.

Paks, 3065 néző. Vezette: Berke B.

Paks: Nagy G. – Szélpál, Kádár, Kinyik – Sajbán, Skribek (Windecker, 57.), Papp K. (Kovács N., 84.), Balogh B. (Vas, 70.), Szabó J. – Hahn (Böde, 57.), Varga B. Vezetőedző: Bognár György.

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Romanchuk, Manrique – Lagator, Loncar – Szécsi (Kyziridis, 46.), Dzsudzsák (Bárány, 92.), Varga K. (Bódi, 77.) – Dorian Babunski (Mance, 77.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Sárga lap: Varga B. (42.), Papp K. (84.), illetve Manrique (9.), Lagator (42.), Dzsudzsák (88.).