OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Egy ponttal lett több: DVSC-Honvéd 0-0

Az öt sárga lap miatt eltiltott Dzsudzsák Balázs, valamint a sérült Varga József és Sós Bence nélkül, de már Ferenczi Jánossal a soraiban lépett pályára szombat délután a Nagyerdei Stadionban a Honvéd ellen a Loki. A találkozó előtt Makray Balázs cégvezető Szécsi Márkot és Bárány Donátot köszöntötte, 150., illetve 50. debreceni bajnoki mérkőzésük kapcsán.

A mérkőzés elején rögtön a DVSC lépett fel támadólag, a 4. percben Alexandros Kyziridis csavart mellé 17 méterről, a 6. percben Dorian Babunski ziccerénél védett Szappanos. Erőteljes fölényben játszott a csapatunk, a Honvéd erejéből inkább csak a védekezésre tellett.

Érett a debreceni gól, azonban nem akart megszületni. A 32. percben Ferenczi János fejese után Dorian Babunski került helyzetbe, közelről lőtt, de a labda fölé szállt, majd a 40. percben Christian Manrique 16 méteres próbálkozását hárította a Honvéd kapusa. A labdabirtoklás és az ügyes labdajáratás végül a szünetig nem fejeződött ki az eredményben, 0-0-nál mentek öltözőbe az együttesek.

A második játékrészre sem változott a játék képe, a Loki birtokolta a labdát, támadott, de nem tudta feltörni a vendégek védelmét. A 59. percben Stefan Loncar lövését védte könnyedén Szappanos, a másik oldalon pedig Megyeri Balázs hárította bravúrral Kerezsi közeli pörgetését. Az utolsó félórára érkezett Bárány Donát és Antonio Mance (majd nem sokkal később Bódi Ádám, a végén pedig Szécsi Márk), tehát innentől két csatárral próbálkozott a DVSC.

A hajrá kezdetén, a 72. percben Bárány Donát 7 méteres csukafejese után ütötte ki a labdát a vendégek hálóőre, majd következett a végjáték, amely izgalmakat hozott, de gólt nem, így maradt a döntetlen. Folytatás jövő héten a Ferencváros otthonában.

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic: Nem vagyok elégedett, mert nem győztünk, de rosszat nem mondhatok a csapat erőfeszítéseiről. Voltak jó helyzeteink, de csak egy pontot tudtunk szerezni. Ez volt zsinórban a negyedik kapott gól nélküli mérkőzésünk.

Dean Klafuric: Fontos pontot szereztünk egy nagyon jó csapat otthonában. Gratulálok a játékosaimnak, szervezettek voltunk. Jó mérkőzést játszottunk.

OTP Bank Liga, 31. forduló.

DVSC-Honvéd 0-0.

Nagyerdei Stadion, 5632 néző. Vezette: Bogár G.

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Romanchuk, Ferenczi – Lagator, Loncar (Szécsi, 86.) – Varga K. (Bárány, 62.), Manrique, Kyziridis (Bódi, 72.) – Dorian Babunski (Mance, 62.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Honvéd: Szappanos – Lovric, Szabó A., Klemenz – Eördögh, Gomis, Zsótér, Tamás K. – Kocsis D. (Keresztes, 83.), Ennin (Átrok, 67.), Kerezsi (Jonsson, 92.) . Vezetőedző: Dean Klafuric.

Sárga lap: Lagator (91.), Mance (92.), illetve Zsótér (15.).