OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Fontos és értékes győzelem: DVSC-Puskás Akadémia 1-0

Négy játékosára sem számíthatott a Loki a Puskás Akadémia elleni szombati mérkőzésen, Kusnyir Eriket megműtötték, Thor Úlfarsson több hétre kidőlt, míg Bódi Ádám és Jorgo Pellumbi kisebb sérülés miatt hiányzott. A találkozó előtt Ike Thierry Zaengel elnök és Makray Balázs cégvezető megköszönte csapatunk egyik legendás játékosa, Varga József a klubért tett szolgálatait, Szuhodovszki Somát pedig 50. NB I-es találkozója alkalmából köszöntötték.

A kezdőcsapatban ott volt Szuhodovszki Soma és Hamzat Ojediran is, Ferenczi János pedig a megszokottnál egy sorral feljebb játszott.

Az összecsapás legelején, az 1. percben Dzsudzsák Balázs passza után Bárány Donát egyből helyzetbe került, azonban a kapus védeni tudta a közeli lövést. A folytatásban is inkább a DVSC dominált, ennek ellenére a 10. percben egy szöglet után Megyeri Balázsnak kellett figyelnie. Válaszul Brandon Domingues mozgatta meg Pécsit egy átlövéssel, majd jött egy olyan időszak, amikor nem nagyon forogtak veszélyben a kapuk. Ennek az időszaknak Baranyai Nimród remek, 16-osra való betörése vetett véget a 35. minutumban, azonban a játékvezető az ütközés után szögletet ítélt, később a védőnknek adott sárgát szövegért… A szünetig így nem esett gól, noha a 43. percben Batik 17 méterről megdöngette a lécet.

A második játékrész csere nélkül kezdődött, és egy ideig javarészt mezőnyjátékkal, taktikai csatával telt. Félórával a vége előtt beállt Stefan Loncar (nem sokkal később Oleksandr Romanchuk, Szécsi Márk és Kocsis Dominik, majd a legvégén Tuboly Máté is), a mérkőzés ezen szakaszában inkább a felcsútiak birtokolták a labdát, a 62. percben Megyeri Balázs védte Favorov lövését. A 65. percben Bárány Donát fejelt mellé, majd jött a hajrá.

A végjáték, amely Loki-góllal kezdődött! A 75. percben egy szöglet utáni kavarodás végén Szécsi Márk fejelt okosan 12 méterről a kapuba (1-0). Továbbra is kemény küzdelem zajlott a pályán, sok volt a párharc. A mieink ebben is kitartottak a legutolsó pillanatig, így sok munkával fontos és értékes győzelmet arattak.

Folytatás szerdán 19 órakor a Ferencváros ellen a Magyar Kupában.

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic: Nagyon boldog vagyok, mert egy jó csapatot győztünk le. Mióta debreceni edző vagyok, ez az első sikerünk a Puskás ellen. Nehéz mérkőzés volt, hiszen jó munkát végeznek Felcsúton. Voltak olyan meccseink, amikor sok helyzetet tudtunk kidolgozni, mégsem nyertünk, most nem volt annyi lehetőség, mégis győztünk, ilyen a futball. A mai siker magabiztosságot adhat nekünk a következő mérkőzésekre.

Hornyák Zsolt: Nehéz mérkőzést vártam, az is lett. Gratulálok a Debrecennek. Több hiányzónk volt, meccs közben is veszítettünk játékost, s ez gondot okozott. Könnyű gól kaptunk, nem voltunk elég frissek, egygólos mérkőzés volt.

OTP Bank Liga, 22. forduló.

DVSC-Puskás Akadémia 1-0 (0-0).

Nagyerdei Stadion, 4132 néző. Vezette: Káprály M.

DVSC: Megyeri – Baranyai, Lagator, Dreskovic, Manrique (Kocsis, 68.) – Ojediran (Romanchuk, 68.), Szuhodovszki (Loncar, 60.) – Domingues (Szécsi, 68.), Dzsudzsák, Ferenczi – Bárány (Tuboly, 80.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Puskás Akadémia: Pécsi – Szolnoki, Golla (Colley, 68.), Stronati, Ormonde-Ottewill – Batik, Favorov – Komáromi (Slagveer, 78.), Corbu (Bévárdi, 61.), Soisalo (Nissila, 61.) – Plsek. Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Gól: Szécsi (75.).

Sárga lap: Baranyai (35.), illetve Batik (30.), Slagveer (92.).