OTP Bank Liga 2023/2024

A DVSC Egyesületben folytatja a Loki labdarúgócsapata

Megtörtént a tulajdonosváltás, a DVSC Egyesület berkein belül küzd tovább a céljaiért a Loki futballgárdája – jelentette be pénteken hivatalos sajtótájékoztatón Debrecen város polgármestere, Papp László, a DVSC Egyesület elnöke, Kósa Lajos országgyűlési képviselő, és a DVSC Zrt. igazgatóságának elnöke, Szabó Péter.

Mint ismert, augusztus 17-én magánemberek egy csoportja megalakította a DVSC Egyesületet, amely mostantól a DVSC Futball Zrt. többségi tulajdonosává vált.

A DVSC Futball Zrt. december 17-én tartotta meg közgyűlését, amelyen megszülettek a döntések a Szima család tulajdonában lévő részvénycsomag átvételével kapcsolatban, így ez a folyamat ezzel lezárult.

A részvények több mint 60%-a a DVSC Egyesületé, 25% marad az önkormányzatnál úgy, mint eddig, 14%-ot a Futball Zrt. is vásárolt, valamint kisebb részvényesek is vannak.

Kósa Lajos elmondta: elérték a nyáron kitűzött célt, miszerint egy új korszak kezdődjön a Loki életében. Ennek a legfontosabb szervezeti lépése volt, hogy a DVSC Egyesületé lett a Futball Zrt. többségi tulajdona. – Köszönöm a támogatók szoros kitartását, lelkesedését. Szép időszak végére értünk a nyáron, hisz bajnokságokat és kupákat nyertünk, számtalan nemzetközi sikert értünk el. A csapat eddigi történetét figyelve egy aranykorszakon vagyunk túl, ezt szeretném megköszönni Szima Gábornak, most viszont új időszámítás előtt állunk. Nem lesznek kisebbek az ambícióink, egyértelműen arra törekszünk, hogy a bajnokság legjobb csapata legyünk és nemzetközi szinten is letegyük a névjegyünket.

Kósa Lajos zárásképp elmondta, született egy megállapodás Szima Gáborral, aki továbbra is jelentős összeggel támogatja a DVSC labdarúgócsapatát.

Papp László polgármester úgy fogalmazott, mint ismert, nyáron új igazgatóság és sportszakmai vezetést állt fel a klub életében. – Mostanra eljutottunk arra a pontra, hogy jogi értelemben is le tudtunk zárni egy korszakot. Bízom benne, hogy a tulajdonosi struktúra hosszú távon meghatározó lesz a debreceni futballban. Megállapíthatjuk, hogy a váltást követően a DVSC hozta a kötelezőt és megfelelt az elvárásoknak. Remélhetőleg a tavaszi szezon legalább olyan sikeres lesz, mint az őszi.

A DVSC Futball Zrt. elnöke, Szabó Péter szintén kiemelte, a klub életében nagyon fontos pont következett be. – Olyan jövőt szeretnénk felvázolni, mellyel minden Loki-szurkoló elégedett lehet. Az út elején járunk, elég mélyről indultunk, akár a sportszakmai, akár a klub felépítését nézve. Rengeteg minden pozitív irányba indult el, a jövőben is az a célunk, hogy profin működjünk, és a szurkolók, szponzorok, játékosok egyaránt megtalálják számításaikat.

Szabó Péter továbbá elmondta, a DVSC-nek meg kell nyernie a másodosztályt, és maximálisan fel kell készülnie az élvonalra, ez lesz az elkövetkezendő hónapok elsődleges feladata.