OTP Bank Liga 2023/2024

MOL Magyar Kupa

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 23. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 24. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőr

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Vereség a fordulatok mérkőzésén: DVSC-Kisvárda 2-3

A kisebb sérüléssel bajlódó Baráth Péter, a visszatérőben lévő Bárány Donát, illetve az FTC ellen megsérült Sylvain Deslandes nem állhatott a csapat rendelkezésére a Kisvárda elleni hazai bajnokin, ezzel együtt a DVSC két győztes hazai meccs után ismét a siker igényével lépett pályára hétfőn este.

A találkozó elején Meldin Dreskovic mentési kíséreténél mentett nagyot Gróf Dávid, majd a 6. percben megszerezte a vezetést a Loki! Dzsudzsák Balázs remek passza után Sós Bence került helyzetbe, szépen emelt az érkező Georgios Neofytidishez, aki közelről, kapásból befejezte az akciót (1-0).

Kiegyenlített volt a játék, azonban helyenként jobban érvényesült a Loki taktikai elképzelése. A várdaiak támadásait hárítani tudták a mieink, a megszerzett labdákkal pedig igyekeztek gyors ellentámadásokat vezetni. A félidő utolsó harmadára mezőnyfölénybe került a Kisvárda, Gróf Dávidnak a 30. percben bravúrral kellett védenie Makowski közeli lövését. A 37. minutumban aztán jött az egyenlítés, Makowski rúgott nagy gólt 18 méterről a kapu közepébe (1-1). Válaszul a 44. percben Neofytidis nem sokkal lőtt fölé egy szöglet után, végül a szünetre döntetlennél vonultak a csapatok.

A második játékrész elején a DVSC gyorsan visszavette a vezetést, egy jó akció végén Szécsi Márk tört be a 16-osra, labdája egy védőn, a kapufán és a kapuson megpattanva került a kapuba (2-1). Csapatunk ettől lendületet vett ,támadásban maradt, az 54. percben Neofytidis akár újra betalálhatott volna Dzsudzsák Balázs szép szabadrúgása után, azonban fölé lőtt.

Az 57. percben váratlanul ismét egyenlített a Kisvárda, egy szöglet után Kravchenko fejelt a léc alá (2-2). A Loki továbbra is vezetett veszélyes támadásokat, nyíltabb lett a játék. A vendégekben is volt gól, a 62. percben Asani bombázott mellé kevéssel, majd Ötvös találta el a kapufát.

A 65. percben jött az első debreceni csere, Georgios Neofytidis helyett Major Sámuel érkezett. A 67. percben viszont már a Kisvárdánál volt az előny, egy labdavesztés után Navratil ugrott ki ziccerben, és nem is hibázott (2-3). Nehéz helyzetből vágott tehát neki a hajrának a DVSC, amelybe az utolsó 20 percre Dorian Babunski és Alexandros Kyziridis, később pedig Horváth Krisztofer és Peter Olawale is beállt.

A végjáték kemény párharcokat és Loki-próbálkozásokat hozott, a 86. percben Peter Olawale fejesét fogta Hindrich. Végül nem sikerült egalizálni, folytatás szombaton Kecskeméten.

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic: Gratulálok a Kisvárdának, megérdemelten győzött. Nem tudtunk megfelelően reagálni a vendégek agresszivitására, nem tudtuk megtartani a labdát, az eredmény reális.

Török László: Rosszul kezdődött a meccs számunkra, de így is azt tudtuk játszani, amit megbeszéltünk. Ez eredményre is vezetett. Türelmesek voltunk, jól futballoztunk, ezért voltunk képesek fordítani.

OTP Bank Liga, 12. forduló.

DVSC-Kisvárda 2-3 (1-1).

Nagyerdei Stadion, 3707 néző. Vezette: Berke B.

DVSC: Gróf – Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Neofytidis (Major, 65.), Varga J. (Olawale, 84.), Szécsi (Dorian Babunski, 70.) – Sós (Kyziridis, 70.), Dzsudzsák, Bódi (Horváth K., 84.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Kisvárda: Hindrich – Hej, Kravcsenko, Kovacic, Leoni (Melnyik, 63.) – Ötvös, Karabelyov (Lucas, 77.) – Asani (Navratil, 64.), Makowski, Camaj (Vida K., 87.) – Mesanovic (Ilievski, 77.). Vezetőedző: Török Lászlő.

Gól: Neofytidis (6.), Leoni (öngól, 48.), illetve Makowski (37.), Kravchenko (57.), Navratil (67.).

Sárga lap: Kusnyír (4.), illetve Hej (78.).