KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉSEK

Akadémiai szinten: Debrecen és Székelyhíd együttműködése szép jövőt ígér


Debrecen városa, a DVSC és a Debreceni Labdarúgó Akadémia nem tétlenkedik, a szakemberek folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél több tehetség kerüljön a Loki, illetve a DLA látókörébe. Ennek megfelelően egy új együttműködési megállapodás születik a Nagyváradtól mintegy 40 kilométerre található Székelyhíddal, hogy minél több határon túl született tehetség kaphasson lehetőséget a debreceni futball utánpótlásképző rendszerében, valamint lehetőség nyíljon a határon túli tehetségek felkutatására, ottani képzésére és támogatására is.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Papp László, Debrecen polgármestere és Béres Csaba, Székelyhíd első embere is megerősítette: 5 évnyi egyeztetés, közös gondolkodás és előkészítő munka előzte meg ezt a megállapodást, amely a DVSC keleti nyitását segíti elő. Papp László hozzátette: a Loki felnőtt csapatának szereplését látva egyértelmű, hogy fontos a fiatal tehetségek jelenléte, és ez az együttműködés ebben is hozzáadhat a debreceni futballhoz. Tőzsér Dániel, a DVSC sportigazgatója kiemelte a folyamatos megújulás jelentőségét, míg Herczeg András, a DLA szakmai vezetője utalt arra, hogy Kokovai Csongor révén már most is van válogatott játékos a DLA kötelékében a térségből.

Székelyhíd az Érmellék egyik földrajzi és gazdasági központjának tekinthető, jól megközelíthető, hiszen amellett, hogy határátkelőhellyel rendelkező település, két vasútvonal is átszeli, emellett az E671–es európai, illetve több más út is érinti.

A mikrorégió 20.000 magyar ajkú lakossal rendelkezik, Székelyhídon, illetve a hozzá tartozó 5 településen (Csokaly, Hegyközszentmiklós, Nagykágya, Érolaszi és Érköbölkút) három tanintézményben összesen 2044 gyermek tanul.

Székelyhídon nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges életmódra, a gyermekek a sport és a testmozgás iránti érdeklődését törekszenek minél fiatalabb korban felébreszteni. Ennek a törekvésnek is köszönhető, hogy a székelyhídi labdarúgás története 2021-ben ünnepli fennállásának 100.-ik évfordulóját.

Székelyhíd és a közeli Nagykágya rendelkezik három nagy futballpályával és egy kisebb műfüves sportpályával, 2 sportcsarnokkal, egy uszodával és egy kollégiummal. Ezeket a jelenleg rendelkezésre álló infrastrukturális épületeket és tereket a városvezetés hajlandó átadni, használatba adni a DVSC-nek, ami a debreceni klub hozzáértésével kiegészülve valódi futballműhely létrejöttét ígéri.

A DLA új alapokra helyezik az együttműködést a Tarpa SC-vel is. Az ukrán határ melletti településről már eddig is ígéretes futballisták kerültek Debrecenbe.

A DVSC határozott célja, hogy Hajdú-Biharon és a szomszédos megyéken túlmutatva az ország határain kívül, a Partiumban, Erdélyben, illetve akár Kárpátalján is megtalálja azokat a fiatalokat, akik jövőjét a DVSC jelentheti, illetve szerepet játszhatnak a DVSC jövőjében.

Legutóbbi mérkőzések eredményei

Lezajlott mérkőzések OTP Bank Liga 21/22

3 - 0
1 - 1
0 - 1

Irány a DVSC Webshop!

shop.dvsc.hu

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Elolvastam és megértettem az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

Támogatóink és szponzoraink