KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉSEK

Baráth Péter a szezon fiatal játékosa

Mozgalmas év áll a DVSC ifjú tehetsége, Baráth Péter mögött. A 20 esztendős labdarúgó első teljes NB I-es szezonjában alapemberré vált, stabil tagja volt az U21-es válogatottnak, meghívót kapott a felnőtt nemzeti csapatba, emellett két elismerő díjat is kapott: Debrecenben a Zilahi-díjjal jutalmazták, míg a RangAdó Díjátadó Gálán őt választották a szezon legjobb fiatal játékosának.

Nem számítottam ilyen gyors emelkedésre a karrieremben, de nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerült a bajnokságom. Fiatal játékosként még nagyobb öröm, hogy meg tudtam valósítani ezeket, de mostantól ezt tekintem alapnak. Fontos, hogy minden szezonban legalább ennyit tudjak játszani, és persze célom a felnőttválogatott, hogy a legnagyobbak között is bemutatkozzak és gyűjtsem a játékperceket. Ami a Zilahi-díjat illeti, ifjú labdarúgóként jó érzés és nagy megtiszteltetés, hogy én kaptam. Sokat játszottam a szezon során, de ez a klubnak is köszönhető, hisz a fiatal futballistákat helyezi előtérbe. Szerencsére tudtam élni a lehetőséggel, és a díj is mutatja, hogy jól teljesítettem.

Most 20 évesen ott tartasz, ahol gyermekként eltervezted?

Ha úgy nézzük, hogy az volt az álmom, stabil tagja legyek a Lokinak, és szóba kerüljek a felnőttválogatottnál, akkor igen. Boldog vagyok, hogy mind a kettő megvalósult, de most már új célokat keresek, amelyek ezektől is merészebbek.

Hogyan látod magad 5 év múlva?

Egyértelmű célom, hogy folyamatosan tagja legyek a magyar válogatott keretének. És persze a későbbiekben ha adódik, külföldön is kipróbálnám magam, minél magasabb szinten.

Rengeteg mindenen kellett átmenned a magánéletben az elmúlt időszakban, mégis kiegyensúlyozottan teljesítettél. Minek köszönhető?

A barátnőm és a családom folyamatosan mögöttem van, elsősorban ők segítettek át a nehéz időkön. Mindenben támogattak, de szeretném megemlíteni a csapattársaimat is, akik szintén sokat segítettek. Egy biztos, ha bármi akadály lesz, velük mindig ott leszünk egymásnak.

A díjátadó gála május 17-én, kedden 21 órától látható az M4 Sporton.

Legutóbbi mérkőzések eredményei

Lezajlott mérkőzések OTP Bank Liga 21/22

3 - 0
1 - 1
0 - 1

Irány a DVSC Webshop!

shop.dvsc.hu

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Elolvastam és megértettem az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

Támogatóink és szponzoraink