OTP Bank Liga 2022/2023

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Mezőkövesdi Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

ZTE Aréna

OTP Bank Liga 29. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 30. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 31. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 32. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 33. forduló

Nagyerdei Stadion

Czuczi Mátyás: Folyamatosan fejlődni akarok

Czuczi Mátyás futballistaként a Videoton felnőtt keretéig jutott, játszott NB II-es és NB III-as mérkőzéseket is, de egy sérülés miatt új utakat kellett keresnie. A fiatal, idén 31 éves szakember nem sokat hezitált, videóelemzőként kezdett dolgozni, 23 esztendősen pedig már Joan Carrillo mellett tevékenykedett. Az együttműködés oly sikeres volt, hogy a horvát Hajduk Splithez, a lengyel Wisla Krakkóhoz és Ciprusra is követte a katalán mestert, majd Dunaszerdahelyen, a DAC-nál kapott szerződést, és már asszisztens edzőként is részt vett a gárda munkájában.

Czuczi Mátyás – aki elvégezte az UEFA „A” minősítésű edzőképzőt – a DVSC-hez is ebben a szerepkörben csatlakozott, tehát videóelemzőként és pályaedzőként is jelen van a mindennapokban. A dvsc.hu elsőként tréneri pályafutásának kezdetéről kérdezte.

Játékosmegfigyelőket kerestek a Videotonhoz, és úgy éreztem, ezzel a lehetőséggel élnem kell. Tucatnyi jelentkezőből kettőnket választottak ki, az akkori pályaedzőnek, Joan Carrillónak kellett leadnom a riportjaimat, én pedig megszerettem ezt a munkát, és éreztem, hogy egyre több pozitív visszacsatolást kapok, később például a szövetségnél, korosztályos válogatottaknál is dolgoztam. Amikor Joan lett a vezetőedző Fehérváron, engem választott videóelemzőnek. Ezt követően folyamatosan figyelmet fordítottam a szakmai fejlődésemre, jelenleg is részt veszek egyetemi képzésben – mondta Czuczi Mátyás, akit arról is kérdeztünk, miben különbözik a magyar foci az általa megismert külhoni bajnokságoktól.

Ez nagyon összetett, de az talán kiemelhető, hogy a magyarországi futballszakma úgy általában jobban koncentrál a taktikai elemekre, mint ahogy mondjuk Horvátországban, Szlovákiában vagy éppen Lengyelországban szokás, ahol az egyéni képzés, illetve a lengyeleknél a fizikális felkészítés dominál. De persze mindez nagyon fontos nálunk is, csakúgy, mint a labdarúgást körülvevő közeg – nyilatkozta az edző, majd kérésünkre Debrecenről is ejtett néhány szót. – Bő egy hete vagyok itt a DVSC-nél, és azt mondhatom, jó itt lenni, nagyon jól érzem magam, megtaláltam a közös hangot a stábbal és a játékosokkal is. Nemsokára a családom, a feleségem és a kisfiam is jön majd utánam – tekintett a közeli jövőbe a fiatal szakember, akit végezetül arra biztattunk, hogy miután jól ismeri, néhány szóval jellemezze a DVSC új vezetőedzőjét.

A legfontosabb, hogy Joan Carrillo egy nagyon jó ember. Tapasztalt edző, felkészült, motivált tréner, fejlett az igazságérzete. Sikerorientált személyiség, biztos vagyok vagyok abban, hogy azzal kel és azzal fekszik, hogy a Loki sikeres legyen.