OTP Bank Liga 2023/2024

MOL Magyar Kupa

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 23. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 24. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőr

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Dobogón a DVSC II.: remek őszi idényt zárt a kis Loki

20 forduló után a dobogó 3. fokán zárta az őszi idényt a DVSC második együttese az NB III. 20 csapatot felvonultató Keleti csoportjában. A szereplésről Máté Péter vezetőedzővel beszélgettünk.

Előzetesen nem sokan számítottak arra, hogy a gárda ilyen jól fog szerepelni…

– Valóban, kevesen várták ezt a teljesítményt, de mi sportemberek vagyunk, mindig nyerni akarunk, és így álltunk hozzá a munkához. Egy fiatal, újjáépült csapattal kezdtük a pontvadászatot, azzal a határozott céllal, hogy mindig a lehető legjobbat nyújtsuk. A srácok vevők voltak a munkára, nyitottak voltak arra, amit kértünk tőlük.

– Nemcsak a meccseken, hanem még az edzéseken is szembetűnő, milyen jó közösséggé formálódtak a játékosok.

– Valóban, én is úgy érzem, nagybetűs CSAPAT alakult ki. Én szeretem, ha az öltözőben fegyelem van, de azért a mindennapokban igyekszem partneri viszonyt kialakítani a futballistákkal. A szakmai stáb és a csapat között működik a kémia, mindez természetesen nemcsak rólam szól, kollégáimnak, Árva Norbertnek, Erdélyi Miklósnak és a többieknek is elvitathatatlan érdemeik vannak.

Egyértelműen jó a kohézió a kis Lokinál, ezt mutatják az eredmények is.

– Akik idősebbek, azok is segítőkészek, a fiatalok pedig fogékonyak mindenre. A győztes mentalitást is tanultuk az őszi idényben, nem csak a felnőtt futballt. Az utolsó meccsen például az volt az érzésem, hogy nem egy fiatal, tapasztalatlan csapat van a pályán, hanem a DVSC. Az egész stáb nevében mondhatom, hogy élveztük, ahogy a srácok élvezik a játékot.

A mezőnyben a harmadik legtöbb találatot érte el az együttes.

– Ez dicséretes, de hátul is gólerősek voltunk. Az is igaz persze, hogy többször előfordult, hogy csak egy valódi belső védőt tudtunk bevetni, néha kényszermegoldásokat kellett alkalmazni. Ez egy bizalmi poszt – én is belső védő voltam, tudom jól -, összességében azok is megtették a magukét, akiknek ott kellett teljesíteni. Az, hogy a harmadik legtöbb találatot szereztük a mezőnyben, remek, én szeretem a jó támadófocit is. Azért azt megjegyezném, hogy rengeteg ziccert hagytunk ki, még ennél is több gólt lőhettünk volna. Az átmeneteket is sokat gyakoroljuk, és egész jól működik. Az biztos, hogy a folytatásban kevesebb gólt szeretnénk kapni.

– Nemrégiben fejezted be az MLSZ UEFA B+A licences edzői tanfolyamát, tehát trénerként is előreléptél.

– Szerencsére megfeleltem a képzés kritériumainak, így elvégezhettem a tanfolyamot. Jó társaságban képezhettük magunkat, volt csapattársakkal, korábbi ellenfelekkel voltam egy csoportban. Olyan információkra tehettem szert, amelyekkel több lettem, és amelyeket tudok hasznosítani a további edzői pályafutásom során.

A végén játszunk egy kicsit: 10-es skálán hányast adnál erre az őszi idényre?

– Ha 10-est mondanék, még valaki azt hihetné, hogy teljesen elégedett vagyok, ami persze lehetetlen. Ha azt nézem, hogy a DVSC második csapataként úgy kellett dolgoznunk, hogy közben figyeljünk az U19-re és az első együttesre is, akkor viszont elégedetlen sem lehetek. Mindezt összegyúrva, ahová a végén eljutottunk, az közel van a maximumhoz, mindent kitettek a srácok a pályára, amit csak tudtak.