KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉSEK

Döntetlen az utolsó hazai meccsen: DVSC-Puskás Akadémia 1-1

Sokan az ezüstéremre hajtó Puskás Akadémiát tartották a mérkőzés esélyesének, ám a fiatalokkal megtűzdelt, a bennmaradást már abszolváló DVSC mindenképpen szépen akart elköszönni közönségétől a hazai szezonzárón. A találkozó előtt átadták az idény legjobb Loki-játékosának járó, hagyományos Zilahi-díjat, mégpedig a 20 éves Baráth Péternek, aki megérdemelten vehette át az elismerést.

A meccs elején látszott, mindkét gárda törekszik a gólszerzésre, a 7. percben például Urblík bombázott mellé, de a mieinknek is voltak biztató megugrásai. A 12. minutumban Zahedi óriási ziccerben, 6 méterről lőtt a kapu mellé, majd a félidő felénél Spandler veszélyeztetett fejjel.

A 34. perc viszont már a DVSC-é volt, egy ügyes támadás végén Bódi Ádámhoz pattant a labda, aki balról, mintegy 15 méterről szépen csavart a bal alsóba (1-0). A szünetre tehát hazai előnynél vonultak a csapatok.

A második játékrész megemlékezéssel kezdődött a péntek éjjel tragikus balesetben elhunyt Salánki Attila tiszteletére, aki biztonsági szakemberként hosszú éveken át működött közre a DVSC mérkőzésein. A pályán továbbra is kiegyenlített játék zajlott, a vendégek edzője cserékkel próbálta frissíteni együttesét. Mindhiába, a DVSC kontrollálta a mérkőzést, igaz, a 61. percben Nagy Zsolt lövésénél Gróf Dávidnak résen kellett lennie.

A 63. percben aztán mégis jött az egyenlítés, egy szöglet és egy csúsztatás után Favorov talált közelről a Loki kapujába (1-1). Az utolsó szűk félórára érkezett Ferenczi János és Varga József, a csapatok pedig megpróbálták döntésre vinni a dolgot.

A hajrára beállt Dzsudzsák Balázs és Rácz Balázs is, Gróf Dávid pedig egy nagy bravúrt mutatott be Skribek lövésénél a 83. percben. Ezután már nem volt nagyobb helyzet (a VAR azért még borzolta a kedélyeket), a csapatok pedig megosztozkodtak a pontokon.

A bajnokság utolsó fordulójában, a jövő hét végén a Loki az MTK-hoz látogat.

Mesterszemmel

Joan Carrillo: Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőt végig kontrolláltuk, sőt, gólt is lőttünk. Szünet után sem játszottunk rosszul, de túl sok pontrúgáshoz jutott a Puskás, és egyik ilyen alkalmat kihasznált. Ambiciózusan futballoztunk, a cserék is jól szálltak be.

Hornyák Zsolt: Sajnos nem sikerült győznünk, ráadásul Zahedi lábtörést szenvedett. Több nagy lehetőségünk is volt, de ismét kihagytuk a ziccereket.

OTP Bank Liga, 32. forduló.

DVSC-Puskás Akadémia 1-1 (1-0).

Nagyerdei Stadion, 3621 néző. Vezette: Berke B.

DVSC: Gróf – Baranyai, Pávkovics, Deslandes, Korhut (Ferenczi, 66.) – Bényei Á. (Varga J., 66.) – Bévárdi (Soltész, 89.), David Babunski (Dzsudzsák, 75.), Baráth P., Bódi – Dorian Babunski (Rácz B., 75.). Vezetőedző: Joan Carrillo.

Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Spandler, Stronati – Slagveer (Skribek, 46.), Van Nieff, Urblík (Corbu, 46.), Nagy Zs. (Deutsch, 88.) – Favorov, Zahedi (Kozák, 42.), Baluta (Komáromi, 80.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Gól: Bódi (34.), illetve Favorov (63.).

Sárga lap: David Babunski (39.)., Bévárdi (55.), illetve Favorov (28.), Szolnoki (53.), Spandler (82.).

Legutóbbi mérkőzések eredményei

Lezajlott mérkőzések OTP Bank Liga 21/22

3 - 0
1 - 1
0 - 1

Irány a DVSC Webshop!

shop.dvsc.hu

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Elolvastam és megértettem az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

Támogatóink és szponzoraink