OTP Bank Liga 2022/2023

Dreskovic: Az érzelmeim csak úgy felrobbantak

A Paks elleni bajnoki 92. percében megszerezte első gólját a DVSC-ben montenegrói védőnk, Meldin Dreskovic, akit elsőként arról a fantasztikus pillanatról kérdeztünk, amely sorsdöntő volt a győzelem szempontjából. A 24 esztendős védő boldogan nyilatkozott a dvsc.hu-nak.

Nem mondanám, hogy eddigi pályafutásom legnagyobb pillanata volt az egyenlítő gólom, de az biztos, hogy benne van a top 3-ban. Tisztában vagyok vele, hogy az én feladatom az, mint a többi védőé, lehetőleg kapott gól nélkül lehozni egy találkozót. Viszont a csapat gólszerzéséhez hozzájárulni olyasmi, amire nem sokszor van lehetőségünk, így nyilván emlékezetes volt, főként, hogy a 92. percben született. Fantasztikus volt, az érzelmeim csak úgy felrobbantak. Bízom benne, hogy a szezonban tudok még eredményes lenni, de mint mondtam, számomra az a legfontosabb, hogy minél kevesebb gólt kapjunk.

Tavaly nyáron érkeztél Debrecenbe, hogy érzed magad a csapatnál?

Nem volt könnyű az eleje. Nehéz volt átállni a montenegrói bajnokságról a magyarra, hisz itt sokkal keményebben kellett dolgoznom azért, hogy megkapjam azt az esélyt, amit úgy éreztem, megérdemlek. Az érkezésem után néhány hónappal edzőváltás történt a klubnál, én pedig elkezdtem játszani, majd szerintem éltem is a lehetőséggel. Hálás vagyok az új stábnak, hogy hitt bennem. Azóta minden könnyebb, főként azért, mert a csapat is jól játszik, és egyre jobb eredményeket ér el.

Mint említetted, alapemberré váltál az elmúlt időben. Számítottál erre, amikor ideigazoltál?

Őszintén szólva nem. Az elsődleges célom az volt, hogy fejlesszem a játékom és a képességeim, és mindent megtegyek annak érdekében, hogy bekerüljek a kezdőcsapatba. Egy ideig vártam rá, türelmes voltam, és szerencsére kifizetődött.

Minek köszönhető, hogy egyre jobb eredményeket ér el a csapat?

A Debrecennek, mint hatalmas múlttal rendelkező klubnak mindig a legmagasabb ambíciói és céljai vannak, de sajnos nem úgy kezdődött a szezon, ahogy eltervezte. Viszont mióta Srdjan Blagojevic és stábja megérkezett, elkezdtek javulni az eredmények. Az első naptól kezdve volt egy játékstílus, melyet meg akart valósítani, és amikor egyre jobban megértettük, jöttek a győzelmek és előrébb léptünk a tabellán. Ezt kell folytatni, és a hibák javítása után még jobb eredményeket érhetünk el.

Mire lehet képes a csapat idén?

Minden tőlünk függ. Nyilvánvaló, hogy vannak céljaink, de úgy véljük, nem helyénvaló túl sokat gondolkozni, hisz ezek mindig változnak az aktuális eredmények függvényében. Egy dolgot biztosan állíthatok, sok gólt szeretnénk lőni, keveset kapni, és minél több szereléssel, kihívásokkal teli meccset játszani. Igyekszünk megmutatni a szurkolóinknak és mindenkinek, aki követi a debreceni labdarúgást, hogy még nagyobb eredmények elérésére is képesek lehetünk. Apropó szurkolók! Fantasztikus drukkereink vannak, akik tényleg a 12. játékosai a csapatnak. Akár itthon játszunk, akár idegenben, akár nyerünk, akár veszítünk, ők mindig és mindenhol ott vannak. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy külön-külön, az egész gárda és stáb nevében köszönetet mondjak nekik. Köszönöm! Szeretettel várjuk őket a Budapest Honvéd elleni találkozóra is!

Fél éve futballozol a magyar első osztályban. Mit gondolsz a bajnokágról?

Az NB I egy remek lehetőség arra, hogy egy labdarúgó a játék minden elemében fejlődni tudjon. Nagyszerű hely, hogy megmutasd a tehetséged és előrelépj a karrieredben. Napról napra egyre nagyobb és nagyobb igazolásokat látunk az élvonalban, ami mindenkit a még keményebb munkára ösztönöz. Ha a csapatokat nézem, a Ferencvárost leszámítva – amely nemcsak itthon, hanem nemzetközi szinten is megmutatta az erejét – mindenki egyenrangú. Minden együttest tisztelünk, egészen addig a pillanatig, amíg a pályára nem lépünk. Onnantól kezdve csak az lebeg a szemünk előtt, hogy újabb 3 pontot szerezzünk.

A Loki montenegrói futballistája végezetül elmondta, nagyon szeret Debrecenben élni a feleségével, akivel szabadidejében sétálni szokott, de több magyarországi várost is felfedezett már.