OTP Bank Liga 2023/2024

MOL Magyar Kupa

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 23. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 24. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőr

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

DVSC 120: ők a dobogósok

2022. március 12-én, szombaton 120 éves lesz a DVSC. A fantasztikus és patinás évfordulóra a klub is készül, és természetesen szurkolóink is meg akarják adni a módját a születésnapi köszöntésnek. Ennek jegyében január közepén arra kértük drukkereinket, hogy szavazzanak az elmúlt 120 év legjobb Loki-mérkőzésérelegjobb játékosára és legjobb edzőjére.

A voksokat március 1-ig vártukdrukkereink ezres nagyságrendben nyilvánították ki véleményüket, megvan a végeredmény is. A győzteseket a szurkolók láthatják a szombaton 14.30-kor kezdődő DVSC-Újpest rangadó kezdőrúgásánál is. Hétfőn közzétettük, kik és mely meccsek fértek be a TOP 5-be a 4. és az 5. helyen, ma már a dobogósok következnek, a hét további részében pedig a győztesek kilétére is fény derül.

A legjobb játékos kategóriában 3. helyen végzett Dombi Tibor. A népszerű Kicsi több mint 400 mérkőzést játszott a DVSC mezében, mind a 7 bajnoki címünknek részese volt, 5 alkalommal ünnepelhetett kupagyőzelmet a Lokival, megkapta a Zilahi- és a Hajós Alfréd-díjat is. Igazai legenda, híres volt gyorsaságáról és arról a képességéről is, miként kell büntetőt kiharcolni.  A Bombázó becenevet a nemzetközi porondon, a Varteks ellen a felső sarokba lőtt gólja után kapta. Jelenleg a DVSC edző stábjának a tagja.

A legjobb játékos kategóriában 2. lett a Loki jelenlegi csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs. Debrecenben 3-szor volt bajnokcsapat tagja, nyert Magyar Kupát, majd eredményes nemzetközi karriert futott be. A PSV Eindhovennel holland bajnok lett, a Dinamo Moszkvával orosz kupadöntős volt, a magyar nemzeti csapatban pedig senki nem játszott nála többször a futballtörténelemben. A 108-szoros válogatott klasszis EB-nyolcaddöntős volt 2016-ban (két gólt lőtt a Cristiano Ronaldóval felálló portugáloknak), lövőtechnikája legendás, a sok gólpassz mellett mostani pontvadászatban is szerzett már 7 találatot. Nagy szerepe volt a tavalyi feljutásban, ő is Hajós Alfréd-díjas.

A legjobb edző kategóriában bekerült a TOP 3-ba Kondás Elemér. Játékosként, majd pályaedzőként is szolgálta a Lokit, mígnem vezetőedzőként hatalmas sikereket aratott: 2-szer nyert bajnoki címet a csapattal (2012, 2014), az egyiket ráadásul veretlenül, ami egyedülálló teljesítmény a Vasas 1966-os produkciója óta. Kétszeres kupagyőztes is, emellett szerepet vállalt a DVSC NB II-es, bajnoki címmel és feljutással végződött szezonjában is. Jelenleg a Diósgyőrt irányítja.

legjobb edzők versenyében a Garamvölgyi Lajos végzett a 2. helyen. Szinte lehetetlen érzékeltetni, mekkora tisztelet övezi Debrecenben a 2008-ban, tragikusan korán elhunyt Mestert, akinek irányításával a Sándor Tamás-féle szupergeneráció az NB I-be jutott, majd 1995-ben bronzérmes lett (ez volt a DVSC első felnőtt bajnoki érme a legmagasabb osztályban), 1999-ben pedig megnyerte a klub történetének első Magyar Kupáját Vácott a Tatabánya ellen (2-1). Ő volt a Wolfsburgot az UEFA-kupában legyőző gárda trénere, 2004-ben Hajós Alfréd-díjat kapott.

A legemlékezetesebb mérkőzések kategóriájában a 3. legnépszerűbb esemény a horvát Hajduk Split hazai, 3-0 arányú kiütése lett a Bajnokok Ligája-selejtezőben. 2005-ben az Oláh Gábor utcai stadionban elképesztő hangulatban, remek focit bemutatva verte vetélytársát a DVSC, Igor Bogdanovic duplájával és Kerekes Zsombor találatával. Az a lendületes Loki azóta is etalon a cívisvárosban.

A legjobb meccsek közül bolgár Levszki Szófia 2-0-ás legyőzése végzett a 2. pozícióban. 2009-ben a Bajnokok Ligája főtáblája volt a tét, megfelelő stadion híján Herczeg András együttesének a fővárosban kellett pályára lépnie, de így is bekerült a BL-be. A helyszínen 34 ezer(!) szurkoló fogadta őrjöngve Varga József és Rudolf Gergely szenzációs gólját, aki ott volt, soha, de soha nem felejti el azt a meccset…

SZÜLETÉSNAPI PROGRAM ITT!