OTP Bank Liga 2023/2024

MOL Magyar Kupa

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 23. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 24. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőr

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

DVSC és Villarreal: egyedülálló együttműködés

Nemzetközileg is elismert klubbal, a spanyol Villarreal CF-fel kötött szakmai együttműködési szerződést a DVSC. A Sárga Tengeralattjáró becenévre hallgató egyesület volt Bajnokok Ligája-elődöntős, 2021-ben megnyerte az Európa Ligát. A két fél megállapodása 3 esztendőre szól, a kontraktus szerint a Villarreal három szakembere az év legalább 9 hónapjában módszertani segítséget nyújt a DVSC Labdarúgó Akadémia edzőinek, szakmai támogatást ad a Pallagon zajló munkához. A megállapodást alapos előkészítő munka és személyes egyeztetés előzte meg.

Az együttműködést kedden délután jelentették be a Nagyerdei Stadionban tartott sajtótájékoztatón, amelyen részt vett többek között Ike Thierry Zaengel, a DVSC Futball Zrt. Igazgatótanácsának elnöke, dr. Papp László, Debrecen polgármestere, Makray Balázs, a DVSC Labdarúgó Akadémia ügyvezetője, Hayk Hovakimyan, a DVSC klubigazgatója, Herczeg András, az akadémia elnöke, valamint a spanyol delegáció vezetőjeként a hispán klub nagykövete, Marcos Senna, 28-szoros válogatott, Európa-bajnok labdarúgó, a Villarreal legendás csapatának alapembere. Az eseményen ott volt a Villarreal három szakembere, Pablo Alberola, David Navarro és Carlos Ibanez is. A küldöttségek már nyáron megkezdték a projekt megtervezését.

Az együttműködés új távlatokat nyithat a debreceni utánpótlás-nevelésben – derült ki Makray Balázs köszöntőjéből. Az ügyvezető elmondta, hogy mérföldkőhöz érkezett a cívisvárosi labdarúgás. Bár klubunk mindig híres volt saját nevelésű játékosairól, a DVSC vezetői a további fejlődés érdekében immár együttműködnek egy olyan magas szintű partnerrel, mint a spanyol Villarreal.

Dr. Papp László polgármester arról beszélt, hogy tavasz óta nagyon sok minden történt a debreceni futballban, a város mellett új tulajdonosai lettek a klubnak. A városvezető hangsúlyozta, minden korábbi egyeztetésen volt szó arról, hogy a fejlődés egyik alapja az akadémiai munka. – Ahhoz, hogy a cívisvárosi labdarúgás át tudja lépni a saját árnyékát, szükség van egy olyan komoly szakmai együttműködésre, mint a mostani. A spanyol bajnokság az egyik legerősebb a világon, a Villarreal szakembereitől bizonyára lehet tanulni – szögezte le a polgármester.

Az egykori klasszis, Európa-bajnok Marcos Senna igazi örömnek és megtiszteltetésnek nevezte, hogy itt lehet, hozzátéve: korábban még soha nem járt Magyarországon. Elmondása szerint hisz abban, hogy a mostani együttműködés egy gyümölcsöző kapcsolat kezdete, hiszen ők tudják, miként kell jó játékosokat és edzőket képezni. Marcos Senna kijelentette, hogy csúcsszintű munkát szeretnének meghonosítani, hogy segítsék a Lokit abban, hogy újra a nemzetközi porondon szerepelhessen.

Herczeg András is megtisztelőnek nevezte a spanyol fél jelenlétét. – Boldogok vagyunk, hogy ez a kapcsolat létrejött, büszkék vagyunk a saját nevelésű játékosainkra, de szeretnénk előrelépni – mondta az akadémia elnöke. Hozzátette: szeretnék megismerni a spanyol szakemberek módszereit, a pallagi edzők is nagyon várják már a közös munka kezdetét.

Hayk Hovakimyan klubigazgató kiemelte, hogy büszkék lehetünk arra, hogy ilyen partnerünk van, mint a Villarreal. – A spanyol fél tapasztalataival és módszertani segítségével a lehető legtöbbet szeretnénk kihozni az akadémiai munkából. Köszönöm, hogy velünk vagytok! – mondta Hayk Hovakimyan.

Ike Thierry Zaengel elnök köszönetet mondott az új szövetségesnek, a munkatársainak, a szurkolóknak és a médiának is. Arról beszélt, hogy nyáron megígérte, hogy egy komoly partnert fog tudni bemutatni, s ez így is történt. Mindez azt célozza, hogy a DVSC visszatérhessen oda, ahol egykoron volt. Fontosnak nevezte Debrecen és a Villarrreal kapcsolatát, kiemelve, hogy a spanyol szakemberek kitűnő körülmények között dolgozhatnak majd az akadémián.

Unique coopeation

DVSC signed a professional cooperation agreement with an internationally recognized football club, namely the Spanish Villarreal CF. The club, nicknamed as Yellow Submarine, was the semi-finalist in the UEFA Champions League and won the UEFA Europa League in 2021. The agreement between the two parties lasts for three years, according to which three professionals from Villarreal provide methodological help for the coaches of the DVSC Football Academy as well as technical support concerning their work in Pallag at least for nine months during a year. The cooperation was announced on Tuesday afternoon at a press conference held at Nagyerdei Stadion. Among the participants were Ike Thierry Zaengel, president of Board of Directors at DVSC Futball Zrt., dr. László Papp, mayor of Debrecen, Balázs Makray, managing director of DVSC Football Academy, Hayk Hovakimyan, club manager of DVSC. The Spanish delegation was represented by Marcos Senna, who is a European champion, player of the legendary Villarreal, and he also played in the national team 28 times. This coopeation can open up new perspectives regarding youth training in Debrecen.