OTP Bank Liga 2022/2023

DVSC-s küldöttség járt a Villarrealnál

A DVSC Labdarúgó Akadémia és a spanyol topklub, a Villarreal CF együttműködésének köszönhetően egy héten át a Villarreal vendégeként Spanyolországban szerezhet tapasztalatokat a DVSC LA két játékosa, Horváth Zalán és Balogh T. Márk, valamint Gulácsi Bence vezető elemző edző és Kolozsi Gergő tréner. A küldöttséghez az utolsó napokban csatlakozott Hayk Hovakimyan, a DVSC klubigazgatója és Makray Balázs cégvezető is.

Gulácsi Bence a kinti programról a dvsc.hu-nak elmondta: a programban többek között specifikus meetingek szerepeltek, alaposan megismerkedhettek a Villarreal akadémiájával, találkozhattak és szakmai megbeszéléseket folytattak a spanyol klub szakembereivel, többek között a scoutrészleg és a nemzetközi kapcsolatokért felelős csoport vezetőivel is.

A debreceni küldöttség ott lehetett a heti edzésprogram kidolgozását végző stábmegbeszélésen, és természetesen nem hiányoztak az edzéslátogatások sem a korosztályos együttesektől kezdve egészen a felnőtt gárdáig. A DVSC LA két játékosa emellett utánpótlás felkészülési mérkőzéseken is pályára léphetett.

A debreceni küldöttség a világbajnok Juan Foyth-tal és Yeremy Pinóval

A debreceni küldöttség megtekintette a Villarreal C, B és A csapatának mérkőzéseit, többek között a Villarreal-Barcelona találkozót is. Gulácsi Bence leszögezte, lenyűgöző volt a társadalmi kultúrából fakadó pozitívumok megjelenése a labdarúgásban, a magas szintű klubkultúra, a játékosközpontú felfogás.

 Due to the cooperation between the DVSC Football Academy and the Spanish top club Villarreal CF, two players of the academy, Zalán Horváth, and Márk Balogh, as well as analytical coach Bence Gulácsi and coach Gergő Kolozsi, spent a week in Spain as guests of Villarreal. DVSC club director Hayk Hovakimyan and company director Balázs Makray joined them on the last day.
“They had the opportunity to get to know the academy of Villarreal, meet and have discussions with the professionals of the Spanish club, including the heads of the scouting department and the international relations team. Two players from DVSC Academy also had the opportunity to play in junior preparation matches. The delegation from Debrecen also attended matches of Villarreal C, B, and A teams, including the Villarreal-Barcelona match,” Bence Gulácsi said.