OTP Bank Liga 2023/2024

MOL Magyar Kupa

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 23. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 24. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőr

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Ebben az idényben is a DVSC-ben játszanak a legtöbbet saját nevelésű játékosok

Ismét megvizsgálta a saját nevelésű játékosoknak jutó játékpercek arányát a CIES, azaz a svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja. Tavaly az NB I-ben toronymagasan a DVSC a legjobb 49.8 százalékkal, ezzel a több mint 400 klub közül 6. legjobb európai csapatnak bizonyult. A Loki idehaza most is listavezető ebben a tekintetben.

A CIES legfrissebb elemzésében a világ 60 bajnokságának csapatait rangsorolta aszerint, hogy a mostani szezonban (az első 13 fordulóban) a bajnokságban játszott percek hány százalékát töltötték pályán a klubok saját nevelésű játékosai. Azok a labdarúgók számítottak saját nevelésűnek, akik 15 és 21 éves koruk között legalább három évet az adott csapatnál töltöttek.

Az OTP Bank Liga mezőnyét ezúttal is a DVSC vezeti, a játékpercek 39,8, azaz csaknem 40 százalékát saját nevelésű labdarúgók „adták.”. Érdekesség, ez a szám például az FTC-nél 5, a Fehérvárnál 1 százalék, a Loki mögött az MTK még az a csapat, ahol sok ilyen játékos jut lehetőséghez.

A DVSC a mostani összesítésben a 15. az európai rangsorban, de világszinten is benne van a TOP 40-ben 60 pontvadászat sok száz klubja közül. A topligákat tekintve a spanyol Bilbao a legjobb, összesítésben az ukrán Dinamo Kijev emelkedik ki toronymagasan, bár ebben nyilvánvalóan szerepe van a háborús helyzetnek is.