OTP Bank Liga 2023/2024

Egy pontot szerzett a kis Loki a DVTK II. ellen

A tabella 4. helyén álló, remek formában lévő kis Loki a Diósgyőr második csapatát látta vendégül az NB III Észak-Keleti csoport 16. fordulójában pénteken 13 órától. A Nagyerdei Stadionban, végig szakadó esőben lejátszott mérkőzésen egy hölgy, Urbán Eszter fújta a sípot.

A meccs első lehetőségére a 12. percig kellett várni, ekkor Kócs-Washburn Erik ziccerben 7 méterről a jobb kapufa mellé lőtt. Ami akkor még nem sikerült neki, 8 perccel később igen, Farkas Tamás remek indítása után, a védőket megbolondítva szerezte meg a kis Loki vezető találatát.

Az első félóra végén egy eladott labda után egyenlíthettek volna a borsodiak, ám Csapó Botond nagy bravúrral védett. A szünetig a DVSC II. előtt adódott még egy lehetőség, egy szemet gyönyörködtető támadás végén azonban a csapatkapitány Farkas Tamás lövését szögletre mentette a diósgyőri kapus.

A második játékrész elején megdupláztuk előnyünket, ismét Kócs-Washburn Erik volt eredményes, aki egy kavarodást követően közelről lőtt védhetetlen gólt. A 70. percben harmadik találatunkat is megszerezhettük volna, ám Danyl Liskov éles szögből leadott próbálkozása a bal kapufán csattant. A 77. percben szépítettek a vendégek, egy beadást követően pattant a hálóba a labda, majd a 92. percben az egyenlítés is összejött nekik, miután egy előreívelés után fejeltek a kapuba.

A DVSC II. tehát 2-2-es döntetlent ért el, és immár 5 mérkőzés óta veretlen. Folytatás szerdán Tiszafüreden.

NB III Keleti csoport 16. forduló.
Nagyerdei Stadion, 150 néző. Vezette: Urbán (Flinta, Sztányi)

DVSC II. – DVTK II. 2–2 (1-0)
DVSC II: Csapó – Gyenti, Nagy R., E. Romanchuk, Fábián – Kócs-Washburn, Horváth Z. (Kovács M., 73.), Farkas, Takács B. (Horváth-Gaudi, 91.) – Lyskov (Hegedűs, 72.), Nwachukwu (Doktor, 84.)
Gól: 1-0 Kócs-Washburn (21.), 2-0 Kócs-Washburn (49.), 2-1 Paksai (77.), 2-2 Sáreczki (92.)