OTP Bank Liga 2023/2024

Erdélyi Benedekkel és Batai Tamással nyert Észak-Írországban az U19-es válogatott

Férfi U19-es válogatottunk négy csapatos, rangos nemzetközi tornán szerepel a héten Észak-Írországban. A nemzeti együttes keretének tagja a DVSC két ifjú kitűnősége, a kapus Erdélyi Benedek és a csatár Batai Tamás is. A házigazdák elleni mérkőzésen mindketten kezdőként kaptak lehetőséget, válogatottunk pedig Batai Tamás és Pesti Zoltán góljával 2-1-re legyőzte a házigazdákat.

Az mlsz.hu beszámolója szerint az első félidőben a magyar válogatott dominált, szép akciókat vezettünk, néhány látványos megoldással fűszerezve. A 29. percben egy bal oldali szöglet után a debreceni Batai Tamás fejelt a hálóba, ez volt az első félidő egyetlen találata (0-1). A fordulás után gyorsan megdupláztuk az előnyt, Pesti Zoltán csípett el egy rossz hazaadást a hazai kapu előtt, és higgadtan értékesítette a ziccert (0-2).

A hazaiak kétgólos hátrányban sem tudtak változtatni a mérkőzés képén, csak a hajrában alakítottak ki veszélyesebb helyzeteket. A 88. percben egy szöglet után megszerezték a szépítő találatot (1-2), de az egyenlítésre nem maradt erejük, a magyar válogatott a találkozó nagy részében fölényben játszva, megérdemelt győzelmet aratott.

Észak-Írország-Magyarország 1-2 (0-1)
Magyarország: Erdélyi Benedek – Kocsis Gergely, Almássy Levente (Komlósi Bence, 65.), Markgráf Ákos – Bodnár Gergő, Tóth Alex, Major Marcell (Vingler László, 83.), Mohos Barnabás (Horváth Kevin, 60.), Szitai Szabolcs – Batai Tamás (Huszár Marcell, 83.), Pesti Zoltán (Pintér Filip, 60.)
Gólszerzők: Batai a 29., Pesti a 48. percben