OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 9. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 10. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 11. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 12. forduló

Mezőkövesdi Stadion

OTP Bank Liga 13. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 14. forduló

ZTE Aréna

OTP Bank Liga 15. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 16. forduló

Új Hidegkúti Nándor Stadion

OTP Bank Liga 17. forduló

Kecskemét

OTP Bank Liga 18. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 19. forduló

Szusza Ferenc stadion

OTP Bank Liga 20. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 21. forduló

Sóstói Stadion

OTP Bank Liga 22. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 23. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 24. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőr

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 1. forduló

Eredmény
3 - 1
Full Time

Meccs riport

Örömteli és szomorú pillanatoknak is lehettünk a Mezőkövesd elleni, bajnoki nyitómérkőzés előtt. Az örömöt az szolgáltatta, hogy a találkozó felvezetéseként köszöntötték akadémiánk kitűnőségeit, hiszen a DVSC LA az U14-es, az U15-ös és az U16-os korosztályban is megnyerte a kiemelt országos bajnokságot.

Fájdalmunkra gyászszünetet is kellett tartani, tragikus hirtelenséggel elhunyt szurkolónktól búcsúztunk. Nagy Roland életének 25. évében hagyott el minket és okozott pótolhatatlan űrt a szívünkben. Hosszú évek óta a DVSC-család tagja volt, kisgyermek kora óta buzdította szeretett csapatunkat hazai és idegenbeli mérkőzéseken egyaránt. Ugyancsak megemlékezett a stadion közönsége 85 éves korában eltávozott egykori játékosunkról, Papp II Lászlóról is. A DVSC egykori, Sutyi becenévvel illetett balszélsője már 17 éves korától a Loki felnőtt csapatát erősítette, 1955-től egészen 1961-ig.

És akkor a meccsről: Srdjan Blagojevic vezetőedző nem számíthatott a sérült Ferenczi János és Alexander Mojzis, valamint az előző idény utolsó összecsapásán kiállított, így eltiltott Brandon Domingues játékára, a kezdőcsapatba bekerült többek között a nyáron érkezett Joao Oliveira, a 19 éves Vajda Botond, valamint Bárány Donát és Bódi Ádám is.

Már a találkozó elején látszott, hogy a vendégek a szervezett védekezésre helyezik a hangsúlyt, és nem lesz könnyű feltörni a védelmüket. A mezőnyjáték dominált, az első kapura lövésre a 19. percig kellett várni, akkor David Babunski tekerését védte magabiztosan Megyeri Balázs. A 22.. percben Vajda Botond beadása után Joao Oliveira lőtt közelről, Piscitelli lábbal hárított, nem sokkal utána egy szögletet követően 9 méterről Meldin Dreskovic nem sokkal fejelt mellé.

A félidő közepén tehát voltak már Loki-lehetőségek, a 27. percben Drazic révén mégis a mezőkövesdiek szerezték meg a vezetést, a csatár egy lepattanó labdát bombázott 12 méterről a kapuba (0-1). A DVSC nehéz szituációba került tehát, ám jól reagált, már a 33. percben kiegyenlített! Stefan Loncar vette át a labdát a kaputól mintegy 23 méterre, majd védhetetlenül csavart a bal felső sarokba. Óriási gól volt (1-1)! A szünetig aztán már nem esett több találat, így a második játékrészre maradt a döntés.

A pihenő után, a 47. percben Kusnyír Erik lövését blokkolták a védők, majd az 55. percben fordított a Loki! Bódi Ádám adott be balról kitűnően, az érkező Stefan Loncar pedig 8 méterről második gólját szerezve a kapuba csúsztatott (2-1). Remekül játszott ebben az időszakban a csapatunk, többször is tapsra ragadtatta a szurkolókat.

A folytatásban próbálkozott a Mezőkövesd is, azonban egyértelmű volt a debreceni fölény. A 67. minutumban Vajda Botond egy szép csel után telibe lőtte a bal kapufát, majd érkezett a pályára Szécsi Márk és Dzsudzsák Balázs. A hajrában előbb Christian Manrique ziccerét fogta lábbal Piscitelli, utóbb beállt Alexandros Kyziridis és Dorian Babunski is. A legvégére még maradtak izgalmak, azonban Dorian Babunski a 92. percben egy szép ziccerrel lezárta a mérkőzést (3-1), így a DVSC már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, és értékes 3 ponttal kezdte a bajnokságot.

Folytatás csütörtökön 21 órától az örmény Alashkert ellen a Nagyerdei Stadionban az UEFA Konferencia Ligában.

OTP Bank Liga, 1. forduló.

DVSC-Mezőkövesd 3-1 (1-1).

Nagyerdei Stadion, 4844 néző. Vezette: Káprály.

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Romanchuk, Manrique – Lagator, Loncar (Ojediran, 92.) – Joao Oliveira (Szécsi, 70.), Vajda B. (Dzsudzsák, 70.), Bódi (Kyziridis, 78.) – Bárány (Dorian Babunski, 78.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Lukic, Pillár, Filip – Prudnikov (Cseri, 59.), Brtan, David Babunski (Hudák, 75.), Illés (Cseke, 75.), Vajda S. – Drazic. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Gól: Loncar (33., 55.), Dorian Babunski (92.), illetve Drazic (27.).

Sárga lap: Lagator (64.), illetve Lukic (24.), Brtan (29.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2023.07.31. 20:00 OTP Bank Liga 2023/2024