OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 1. forduló

Eredmény
3 - 1
Full Time

Meccs riport

Örömteli és szomorú pillanatoknak is lehettünk a Mezőkövesd elleni, bajnoki nyitómérkőzés előtt. Az örömöt az szolgáltatta, hogy a találkozó felvezetéseként köszöntötték akadémiánk kitűnőségeit, hiszen a DVSC LA az U14-es, az U15-ös és az U16-os korosztályban is megnyerte a kiemelt országos bajnokságot.

Fájdalmunkra gyászszünetet is kellett tartani, tragikus hirtelenséggel elhunyt szurkolónktól búcsúztunk. Nagy Roland életének 25. évében hagyott el minket és okozott pótolhatatlan űrt a szívünkben. Hosszú évek óta a DVSC-család tagja volt, kisgyermek kora óta buzdította szeretett csapatunkat hazai és idegenbeli mérkőzéseken egyaránt. Ugyancsak megemlékezett a stadion közönsége 85 éves korában eltávozott egykori játékosunkról, Papp II Lászlóról is. A DVSC egykori, Sutyi becenévvel illetett balszélsője már 17 éves korától a Loki felnőtt csapatát erősítette, 1955-től egészen 1961-ig.

És akkor a meccsről: Srdjan Blagojevic vezetőedző nem számíthatott a sérült Ferenczi János és Alexander Mojzis, valamint az előző idény utolsó összecsapásán kiállított, így eltiltott Brandon Domingues játékára, a kezdőcsapatba bekerült többek között a nyáron érkezett Joao Oliveira, a 19 éves Vajda Botond, valamint Bárány Donát és Bódi Ádám is.

Már a találkozó elején látszott, hogy a vendégek a szervezett védekezésre helyezik a hangsúlyt, és nem lesz könnyű feltörni a védelmüket. A mezőnyjáték dominált, az első kapura lövésre a 19. percig kellett várni, akkor David Babunski tekerését védte magabiztosan Megyeri Balázs. A 22.. percben Vajda Botond beadása után Joao Oliveira lőtt közelről, Piscitelli lábbal hárított, nem sokkal utána egy szögletet követően 9 méterről Meldin Dreskovic nem sokkal fejelt mellé.

A félidő közepén tehát voltak már Loki-lehetőségek, a 27. percben Drazic révén mégis a mezőkövesdiek szerezték meg a vezetést, a csatár egy lepattanó labdát bombázott 12 méterről a kapuba (0-1). A DVSC nehéz szituációba került tehát, ám jól reagált, már a 33. percben kiegyenlített! Stefan Loncar vette át a labdát a kaputól mintegy 23 méterre, majd védhetetlenül csavart a bal felső sarokba. Óriási gól volt (1-1)! A szünetig aztán már nem esett több találat, így a második játékrészre maradt a döntés.

A pihenő után, a 47. percben Kusnyír Erik lövését blokkolták a védők, majd az 55. percben fordított a Loki! Bódi Ádám adott be balról kitűnően, az érkező Stefan Loncar pedig 8 méterről második gólját szerezve a kapuba csúsztatott (2-1). Remekül játszott ebben az időszakban a csapatunk, többször is tapsra ragadtatta a szurkolókat.

A folytatásban próbálkozott a Mezőkövesd is, azonban egyértelmű volt a debreceni fölény. A 67. minutumban Vajda Botond egy szép csel után telibe lőtte a bal kapufát, majd érkezett a pályára Szécsi Márk és Dzsudzsák Balázs. A hajrában előbb Christian Manrique ziccerét fogta lábbal Piscitelli, utóbb beállt Alexandros Kyziridis és Dorian Babunski is. A legvégére még maradtak izgalmak, azonban Dorian Babunski a 92. percben egy szép ziccerrel lezárta a mérkőzést (3-1), így a DVSC már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, és értékes 3 ponttal kezdte a bajnokságot.

Folytatás csütörtökön 21 órától az örmény Alashkert ellen a Nagyerdei Stadionban az UEFA Konferencia Ligában.

OTP Bank Liga, 1. forduló.

DVSC-Mezőkövesd 3-1 (1-1).

Nagyerdei Stadion, 4844 néző. Vezette: Káprály.

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Romanchuk, Manrique – Lagator, Loncar (Ojediran, 92.) – Joao Oliveira (Szécsi, 70.), Vajda B. (Dzsudzsák, 70.), Bódi (Kyziridis, 78.) – Bárány (Dorian Babunski, 78.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Lukic, Pillár, Filip – Prudnikov (Cseri, 59.), Brtan, David Babunski (Hudák, 75.), Illés (Cseke, 75.), Vajda S. – Drazic. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Gól: Loncar (33., 55.), Dorian Babunski (92.), illetve Drazic (27.).

Sárga lap: Lagator (64.), illetve Lukic (24.), Brtan (29.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2023.07.31. 20:00 OTP Bank Liga 2023/2024