OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 15. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 16. forduló

Új Hidegkúti Nándor Stadion

OTP Bank Liga 17. forduló

Kecskemét

OTP Bank Liga 18. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 19. forduló

Szusza Ferenc stadion

OTP Bank Liga 20. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 21. forduló

Sóstói Stadion

OTP Bank Liga 22. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 23. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 24. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőr

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 10. forduló

Eredmény
3 - 1
Full Time

Meccs riport

A felépült Alexander Mojzis és Joao Oliveira, valamint az eltiltását letöltött Dusan Lagator visszatérhetett a keretbe a vasárnapi, Fehérvár elleni bajnokira, azonban Alexandros Kyziridis a napokban megsérült, így Meldin Dreskovic és Christian Manrique mellett ő sem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére. A kezdőcsapatba természetesen bekerült a 100. NB I-es meccse alkalmából köszöntött Kusnyír Erik és az 50. találkozóját ünneplő Megyeri Balázs is.

A mérkőzés előtt az 1956-os forradalom hőseinek emlékére a stadionban felcsendült a Ragazzi di Buda, sokan be is kapcsolódtak a népszerű dalba. A találkozó gyászszünettel kezdődött: nemrégiben 73 éves korában elhunyt Mezei András, a DVSC volt labdarúgója. Mezei Andrást 1968 januárjában igazolta le a DVSC a Debreceni Kinizsi csapatából. Az 1969-ben az NB II-ben bajnokságot nyert csapat jobbszélsője volt.

Az összecsapás elején a Loki magasan letámadta ellenfelét, a 6. percben Bárány Donát révén be is talált, ráadásul gyönyörű akció végén! Dzsudzsák Balázs passzolt szépen Brandon Domingueshez, aki jól adott középre, Bárány Donát pedig közelről nem hibázott. Az asszisztens lest intett, de a VAR megállapította, nem volt az, megszerezte a vezetést a DVSC (1-0)!

A folytatásban Szabó Levente igyekezett egyenlíteni, de Megyeri Balázs biztosan védett a 12. percben, a mieink uralták a meccset. Az első félidő közepére némileg kiegyenlítettebb lett a játék, a 23. minutumban Dzsudzsák Balázs lőtt mellé 17 méterről.

Izgalmas volt a mérkőzés, mindkét gárda odatette magát. A 33. percben pedig jött az újabb Loki-gól! Bárány Donát szerzett labdát a jobb szélen, egy jó csellel megindul, remekül adott be, az érkező Brandon Domnigues pedig 5 méterről a kapuba továbbított (2-0). Mindez azt jelentette, hogy Bárány és Domingues is góllal + gólpasszal zárta az első játékrészt, sőt, Stefan Loncar is betalálhatott volna, de ziccerénél védett a fehérvári hálóőr. Egy remekül futballozó DVSC-nek tapsolhatott a közönség.

Szünet után, a 46. percben viszont rögtön szépített a Fehérvár, Kodro ugratta ki Szabó Leventét, aki 9 méterről ziccerben elgurította a labdát Megyeri Balázs mellett (2-1). A mérkőzés képe alapján némileg váratlan izgalmak adódtak tehát, ám a Loki gyorsan rendezte sorait. Az 50. percben Brandon Domingues újabb jó lövését védte Tóth, majd nem sokkal később Kalmár bombáját hárította a debreceni kapus.

Az utolsó félórára érkezett Bévárdi Zsombor (később a végére Andrija Majdevac, Vajda Botond, majd Alexander Mojzis és Bódi Ádám is), Stefan Loncar pedig ismét gólt lőhetett volna, azonban a 61. percben a fehérvári hálóőr védte 11 méteres próbálkozását. A 71 percben aztán döntött a DVSC, egy gyors támadás végén Stefan Loncar passzával Brandon Domingues tört be a 16-osra balról, jó cseleket csinált, majd kilőtte a rövid sarkot (3-1).

A hajrára így nem maradt lényegi kérdés (igaz, a mieink még több gólt is rúghattak volna a végjátékban), a DVSC jó játékkal fontos 3 pontot szerzett. Folytatás szombaton Felcsúton.

OTP Bank Liga, 10. forduló.

DVSC-Fehérvár FC 3-1 (2-0).

Nagyerdei Stadion, 5870 néző. Vezette: Berke B.

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Lagator, Romanchuk, Ferenczi – Ojediran, Loncar (Mojzis, 85.) – Szécsi (Bévárdi, 60.), Dzsudzsák (Bódi, 85.), Domingues (Vajda, 76.) – Bárány (Majdevac, 76.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Fehérvár: Tóth B. – Bese (Kastrati, 67.), Csongvai, Serafimov, Gergényi – Flores, Katona M. (Christensen, 78.), Kalmár, Schön – Szabó L. (Karamoko, 80.), Kodro. Vezetőedző: Bartosz Grzelak.

Gól: Bárány (6.), Domingues (33., 71.), illetve Szabó L. (46.).

Sárga lap: Ojediran (35.), illetve Szabó L. (14.), Serafimov (56.), Karamoko (90.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2023.10.22. 15:30 OTP Bank Liga 2023/2024