OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 11. forduló

Eredmény
4 - 1
Full Time

Meccs riport

A sérüléssel bajlódó Bárány Donát és Sylvain Deslandes nélkül ment neki a vasárnapi, Újpest elleni rangadónak a Loki, Alexandros Kyziridis és Meldin Dreskovic ezúttal a kezdőcsapatban kapott helyet.

A találkozó mozgalmasan kezdődött, az első nagyobb lehetőség a 10. percben az Újpest előtt adódott egy közeli szabadrúgás formájában, ami után a labda lepattant a sorfalról. Egy perccel később Tallo került helyzetbe, de a kapufát találta el ziccerben.

Csapatunk ezt követően egy ideig kontroll alatt tartotta a meccset és az ellenfelet, sőt, a vezetést is megszerezte! A 18. percben Dzsudzsák Balázs csinált bolondot Diabyból a jobb szélen, bevezette a labdát a 16-osra, majd mintegy 13 méterről gyönyörűen lőtt a kapu jobb oldalába (1-0).

A folytatásban próbálkozott az Újpest, de a 29. percben Meldin Dreskovic fejese révén a Loki is veszélyeztetett. A 32. minutumban aztán egyenlítettek a vendégek, Simon tört be a jobb szélen a kapu előterébe, majd éles szögből a hálóba lőtt, Gróf Dávid csak beleütni tudott a játékszerbe (1-1).

Az első félidő hajrájában az Újpest volt némileg aktívabb, azonban újabb gól a szünetig nem született. A második játékrészre beállt Sós Bence és Bódi Ádám, a DVSC pedig igyekezett pontosabb játékkal előrukkolni. A 48. percben Diaby fejesénél Gróf Dávidnak kellett bravúrt bemutatnia, a vendégek birtokolták többet a labdát, de gólt a Loki szerzett! Az 53. percben Bódi Ádám lépett meg remekül a bal oldalon, majd zseniális passzal hozta ziccerbe Sós Bencét, aki közelről nem is hibázott (2-1).

A DVSC teljesítménye határozottan feljavult, egyre több formás akciót vezettek a mieink. A mérkőzés utolsó harmadára értelemszerűen élesedett a küzdelem, a Loki viszont nem habozott, eldöntötte a meccset. Történt, hogy a 78. percben Dzsudzsák Balázs szöglete után Varga József jó ütemben ugrott fel, ás mintaszerűen fejelt 9 méterről a léc alá (3-1). A végjátékra beszállt Oleksandr Romanchuk, Bévárdi Zsombor és Charleston is, együttesünk pedig már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, sőt, a hosszabbításban Baráth Péter szép szólója végén egy okos lövéssel még fölényessé is tette a győzelmet (4-1).

A DVSC több év után győzte le ismét az Újpestet, és nagyon értékes sikert aratott. Folytatás október 24-én, itthon a Kisvárda ellen.

OTP Bank Liga, 11. forduló.

DVSC-Újpest 4-1 (1-1).

Nagyerdei Stadion, 6114 néző. Vezette: Antal P.

DVSC: Gróf – Kusnyír (Bévárdi 80.), Dreskovic, Lagator (Romanchuk, 80.), Ferenczi – Varga J., Baráth P. – Szécsi, Dzsudzsák (Charleston, 84.), Kyziridis (Sós, 46.) – Dorian Babunski (Bódi, 46.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Újpest: Nicolic – Szabó B. (Borello, 75.), Csongvai, Diaby, Antonov – Onovo, Katona M. (Ljujic, 75.), Mack – Simon K. (Pauljevic, 75.), Tallo, Csoboth (Goure, 89.). Vezetőedző: Milos Kruscic.

Gól: Dzsudzsák (18.), Sós (53.), Varga J. (78.), Baráth P. (91.), illetve Simon (32.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2022.10.16. 13:45 OTP Bank Liga 2022/2023