OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 12. forduló

Eredmény
2 - 1
Full Time

Meccs riport

Szombaton a Mezőkövesd otthonában folytatta idegenbeli túráját a DVSC, a csapat 7 nap alatt a harmadik tétmérkőzését vívta. A keretből sérülések és betegség miatt ezúttal Szécsi Márk, Varga József, Alexandros Kyziridis, Brandon Domingues, Alexander Mojzis és Tuboly Máté hiányzott. A kezdőcsapatban ott volt Vajda Botond és Bódi Ádám is.

A találkozóra sok debreceni szurkoló kísérte el a mieinket, játékosaink kis túlzással hazai pályán érezhették magukat. A meccs nem kezdődött jól, Cseke egy 18 méteres átlövéssel már a 4. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, a kapu bal oldalába bombázott (1-0). Ráadásul a 10. percben jött a második kövesdi gól is, ezúttal Cseri lőtt 17 méterről a bal alsóba, a labda a kapufáról pattant a hálóba (2-0).

Fel volt adva tehát a lecke, a Loki igyekezett felpörögni, a 17. percben Stefan Loncar lőtt mellé, a 21. percben egy 28 méteres szabadrúgásból Dzsudzsák Balázs találta el a felső lécet. Ekkor már átvette az irányítást a DVSC, a 25. minutumban jött is a szépítés, Ferenczi János beadása után Bárány Donát mintegy 12 méterről gyönyörű mozdulattal fejelt a kapuba (2-1).

A folytatásban is csapatunk volt fölényben, az első félidő hajrájában többször is csak az utolsó passzok nem stimmeltek, végül a szünetre hazai előnynél vonultak az együttesek.

A második játékrészre beállt Joao Oliveira, a Loki pedig próbált nagyobb nyomást gyakorolni a mezőkövesdiekre. az 55. percben Ferenczi János lőtt mellé kapásból. Sok a pontatlanság a játékban, telt az idő, de nem nagyon került veszélybe a hazai kapu. Szűk félórával a vége előtt érkezett Bévárdi Zsombor és Christian Manrique (később Andrija Majdevac is), aztán jött a végjáték.

A hajárban Dzsudzsák Balázs lőtt fölé helyzetben, majd Pillár második sárga utáni kiállítása miatt a 81. percben emberelőnybe került a DVSC. Ennek ellenére nem sikerült az egyenlítés, vereség lett a vége.

Folytatás jövő hét vasárnap a Paks ellen a Nagyerdei Stadionban.

Mesterszemmel

Kuttor Attila: Az első félidő a mienk volt, megérdemelten jutottunk előnyhöz. Szünet után ezt meg akartuk védeni, sikerült is.

Srdjan Blagojevic: Sem a Puskás, sem a Győr ellen nem kezdtünk jól, próbáltuk erre figyelmeztetni a játékosokat, de sajnos ezúttal is rosszul nyitottuk a mérkőzést. Igazából ezen is múlott a mérkőzés sorsa, összességében kevés volt az energia.

OTP Bank Liga, 12. forduló.

Mezőkövesd-DVSC 2-1 (2-1).

Mezőkövesd, 2118 néző. Vezette: Csonka B.

Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Beriashvili, Pillár, Vajda S. – Cseke, Gomis – David Babunski (Lukic, 82.), Cseri (Filip, 57.), Molnár G. (Lehoczky, 74.) – Drazic. Vezetőedző: Kuttor Attila.

DVSC: Megyeri – Kusnyir, Lagator, Romanchuk (Majdevac, 84.), Ferenczi – Ojediran, Loncar (Manrique, 70.) – Vajda B. (Joao Oliveira, 46.), Dzsudzsák, Bódi (Bévárdi, 70.) – Bárány. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Cseke (4.), Cseri (10.), illetve Bárány (25.).

Sárga lap: Drazic (2.), Pillár (32., 81.), Gomis (46.), Beriashvili (78.), Filip (87.), illetve Bódi (41.), Vajda B. (45.), Romanchuk (59.), Lagator (67.).

Kiállítva: Pillár (81.).

Helyszín

Mezőkövesdi Stadion /

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2023.11.04. 12:30 OTP Bank Liga 2023/2024