OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 15. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 16. forduló

Új Hidegkúti Nándor Stadion

OTP Bank Liga 17. forduló

Kecskemét

OTP Bank Liga 18. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 19. forduló

Szusza Ferenc stadion

OTP Bank Liga 20. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 21. forduló

Sóstói Stadion

OTP Bank Liga 22. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 23. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 24. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőr

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 13. forduló

Eredmény
1 - 0
Full Time

Meccs riport

A Paksot fogadta a DVSC a 13. forduló zárómérkőzésén vasárnap este, a keretből sérülés miatt ezúttal Hamzat Ojediran és Alexandros Kyziridis hiányzott.. A kezdőcsapatba bekerült a felépült Meldin Dreskovic és Christian Manrique, valamint az első perctől pályán volt Vajda Botond és Bódi Ádám is.

A találkozó előtt az 50. születésnapját ünneplő Dombit Tibort köszöntötték a klub vezetői, a drukkerek nagy ovációja közepette.

A mérkőzés a 4. percben egy távoli, mellé guruló Ferenczi-lövéssel kezdődött el igazából, a paksiak letámadtak, a Loki pedig igyekezett figyelni az átmenetekre, de nagyon sok volt a hiba. A 8. minutumban jó helyzetből Windecker bombázott fölé, majd a következő időszakban a mezőnyjáték dominált.

Az első nagyobb lehetőség a 23. percben alakult ki, akkor Silye nem talált kaput 9 méterről. A Loki nem tudott veszélyes szituációt kialakítani a Paks kapuja előtt, egészen a 32. percig, akkor Bárány Donát lőtt mellé 13 méterről. A 37. percben aztán megszerezte a vezetést a DVSC! Egy jó bal oldali Bódi-beadás után Stefan Loncar bólintott Bárány Donáthoz, aki 8 méterről kapura fejelt, Szappanos beleütött a labdába, amit Vajda Botond közelről a hálóba terelt (1-0). A szünetig nem esett több gól.

A második játékrész elején, a 47. percben Bárány Donát nem sokkal fejelt mellé, nem sokkal később Stefan Loncar csúsztatását, majd Meldin Dreskovic bólintását Szappanos fogta, javulni látszott a Loki teljesítménye. Ekkor már inkább a mieink uralták a játékot, az utolsó szűk félórára érkezett Bévárdi Zsombor és Oleksandr Romachuk (később pedig Joao Oliveira, illetve a legvégén Brandon Domingues és Andrija Majdevac is)..

A 74. percben Megyeri Balázs elképesztő bravúrral védte Hahn közeli fejesét, a másik kapunál ugyanezt megtette Szappanos is Ferenczi János lövésénél. A végjátékban még élesebb lett a küzdelem (Dzsudzsák Balázs kis híján betalált), a 88. percben aztán Bévárdi Zsombor buktatásért jogos büntetőhöz jutott csapatunk, azonban csapatkapitányunk 11-esét a paksi kapus kivédte. A DVSC végül a 8 perces hosszabbításban is megőrizte előnyét, és nagyon fontos három pontot szerzett.

Folytatás két hét múlva Zalaegerszegen.

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic: Nehéz mérkőzés volt. Nagy volt a nyomás a csapaton, az első félidőben ezért nem hoztunk jó döntéseket, sok labdát vesztettünk. Megmutatkozott, miért van a Paks a tabella elején, nem volt könnyű. Úgy gondolom, a csapatom a karaktere miatt tudott győzni, a játékosok rendkívül sok energiát fektettek a találkozóba. Tudunk ennél jobban játszani, de örülök, hogy nyertünk. Köszönet a szurkolóknak az egész éves támogatásért.

OTP Bank Liga, 13. forduló.

DVSC-Paks 1-0 (1-0).

Nagyerdei Stadion, 4144 néző. Vezette: Rúsz M.

DVSC: Megyeri – Kusnyir, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Loncar, Manrique (Romanchuk, 67.) – Vajda (Bévárdi, 67.), Dzsudzsák (Domngues, 91.), Bódi (Joao Oliveira, 76.) – Bárány (Majdevac, 91.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Paks: Szappanos – Osváth (Beke, 85.), Kinyik, Lenzsér, Szabó J. – Mezei Sz. (Szabó B., 68.), Windecker, Papp K., Silye (Kovács K., 38.) – Horváth K. (Skribek, 68.), Pesti Z. (Hahn, 68.). Vezetőedző: Bognár György.

Gól: Vajda (37.).

Sárga lap: Ferenczi (29.), Kusnyir (40.), Loncar (53.), Lagator (56.), Megyeri (93.), illetve Lenzsér (43.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2023.11.12. 18:30 OTP Bank Liga 2023/2024