OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 13. forduló

Eredmény
1 - 0
Full Time

Meccs riport

A Paksot fogadta a DVSC a 13. forduló zárómérkőzésén vasárnap este, a keretből sérülés miatt ezúttal Hamzat Ojediran és Alexandros Kyziridis hiányzott.. A kezdőcsapatba bekerült a felépült Meldin Dreskovic és Christian Manrique, valamint az első perctől pályán volt Vajda Botond és Bódi Ádám is.

A találkozó előtt az 50. születésnapját ünneplő Dombit Tibort köszöntötték a klub vezetői, a drukkerek nagy ovációja közepette.

A mérkőzés a 4. percben egy távoli, mellé guruló Ferenczi-lövéssel kezdődött el igazából, a paksiak letámadtak, a Loki pedig igyekezett figyelni az átmenetekre, de nagyon sok volt a hiba. A 8. minutumban jó helyzetből Windecker bombázott fölé, majd a következő időszakban a mezőnyjáték dominált.

Az első nagyobb lehetőség a 23. percben alakult ki, akkor Silye nem talált kaput 9 méterről. A Loki nem tudott veszélyes szituációt kialakítani a Paks kapuja előtt, egészen a 32. percig, akkor Bárány Donát lőtt mellé 13 méterről. A 37. percben aztán megszerezte a vezetést a DVSC! Egy jó bal oldali Bódi-beadás után Stefan Loncar bólintott Bárány Donáthoz, aki 8 méterről kapura fejelt, Szappanos beleütött a labdába, amit Vajda Botond közelről a hálóba terelt (1-0). A szünetig nem esett több gól.

A második játékrész elején, a 47. percben Bárány Donát nem sokkal fejelt mellé, nem sokkal később Stefan Loncar csúsztatását, majd Meldin Dreskovic bólintását Szappanos fogta, javulni látszott a Loki teljesítménye. Ekkor már inkább a mieink uralták a játékot, az utolsó szűk félórára érkezett Bévárdi Zsombor és Oleksandr Romachuk (később pedig Joao Oliveira, illetve a legvégén Brandon Domingues és Andrija Majdevac is)..

A 74. percben Megyeri Balázs elképesztő bravúrral védte Hahn közeli fejesét, a másik kapunál ugyanezt megtette Szappanos is Ferenczi János lövésénél. A végjátékban még élesebb lett a küzdelem (Dzsudzsák Balázs kis híján betalált), a 88. percben aztán Bévárdi Zsombor buktatásért jogos büntetőhöz jutott csapatunk, azonban csapatkapitányunk 11-esét a paksi kapus kivédte. A DVSC végül a 8 perces hosszabbításban is megőrizte előnyét, és nagyon fontos három pontot szerzett.

Folytatás két hét múlva Zalaegerszegen.

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic: Nehéz mérkőzés volt. Nagy volt a nyomás a csapaton, az első félidőben ezért nem hoztunk jó döntéseket, sok labdát vesztettünk. Megmutatkozott, miért van a Paks a tabella elején, nem volt könnyű. Úgy gondolom, a csapatom a karaktere miatt tudott győzni, a játékosok rendkívül sok energiát fektettek a találkozóba. Tudunk ennél jobban játszani, de örülök, hogy nyertünk. Köszönet a szurkolóknak az egész éves támogatásért.

OTP Bank Liga, 13. forduló.

DVSC-Paks 1-0 (1-0).

Nagyerdei Stadion, 4144 néző. Vezette: Rúsz M.

DVSC: Megyeri – Kusnyir, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Loncar, Manrique (Romanchuk, 67.) – Vajda (Bévárdi, 67.), Dzsudzsák (Domngues, 91.), Bódi (Joao Oliveira, 76.) – Bárány (Majdevac, 91.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Paks: Szappanos – Osváth (Beke, 85.), Kinyik, Lenzsér, Szabó J. – Mezei Sz. (Szabó B., 68.), Windecker, Papp K., Silye (Kovács K., 38.) – Horváth K. (Skribek, 68.), Pesti Z. (Hahn, 68.). Vezetőedző: Bognár György.

Gól: Vajda (37.).

Sárga lap: Ferenczi (29.), Kusnyir (40.), Loncar (53.), Lagator (56.), Megyeri (93.), illetve Lenzsér (43.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2023.11.12. 18:30 OTP Bank Liga 2023/2024