OTP Bank Liga 2023/2024

MOL Magyar Kupa

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 23. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 24. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőr

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 14. forduló

Eredmény
1 - 2
Full Time

Meccs riport

Zalaegerszegen kezdte négy mérkőzésből álló idegenbeli turnéját szombaton a Loki. Csapatunk nem számíthatott a sérült Alexandros Kyziridis, Hamzat Ojediran és Andrija Majdevac, valamint a beteg Baranyai Nimród játékára az új edző, Márton Gábor által irányított ZTE ellen.

A fagypont környéki hőmérsékleti viszonyok között zajló találkozó elején a DVSC birtokolta többet a labdát, de nagyobb helyzet nem alakult ki. Így volt ez egészen a 22. percig, akkor Vajda Botond 16 méteres csavarását védte a hazai kapus. Egyértelmű volt a mieink fölénye, azonban a Zalaegerszeg zártan védekezett, nem sok területet hagyott játékosainknak.

A 38 percben aztán váratlanul megszerezte a vezetést a ZTE, egy védelmi hiba után Croizet lőhetett könnyedén 8 méterről a kapuba (1-0), így a hazaiak vonulhattak előnnyel a pihenőre.

A második játékrészre érkezett Joao Oliveira, a Loki pedig megpróbálta felpörgetni a játékát. Ez sikerült, jött is az egyenlítés! Az 57. percben Brandon Domingues cselezett le az alapvonalig a bal oldalon, középre adása után Dzsudzsák Balázshoz került a labda, aki becsapta a védőket, majd éles szögből, 7 méterről a hosszú sarokba lőtt (1-1).

A 63. minutumban válaszként Croizet bombázott fölé, azonban a Lokomotív felpörgött, és a 67. percben a vezetést is megszerezte! Joao Oliveira csapta be emberét a jobb szélen, középre lőtte a labdát, amely Várkonyiról a saját kapujába pattant (1-2).

A hajrá kezdetén beállt Szécsi Márk (később Alexander Mojzis, Oleksandr Romanchuk és Tuboly Máté is), a DVSC pedig igyekezett megőrizni előnyét. Ez sikerült is, a Loki fontos pontokat szerzett, folytatás jövő héten Kisvárdán.

Mesterszemmel

Márton Gábor: Az első félidőben bátortalanok voltunk, de eredményesek. A második játékrészben nem volt meg a szükséges higgadtság, szerintem nem érdemeltünk vereséget.

Srdjan Blagojevic: Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez, fontos volt számunkra a mai siker. Próbáltuk kontrollálni a mérkőzést, a ZTE arra várt, hogy hibázzunk. Az első félidőben a tervük bevált, de szünet után több energiát tudtunk vinni a meccsbe, és a széleket is jobban használtuk. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy ilyen messze elkísérték a csapatot.

OTP Bank Liga, 14. forduló.

ZTE-DVSC 1-2 (1-0).

Zalaegerszeg, 1914 néző. Vezette: Andó-Szabó S.

ZTE: Dombó – Várkonyi, Evangelou, Csóka, Lesjak (Huszti, 81.) – Bedi, Sankovic (Szalay Sz., 88.) – Németh D. (Mim, 67.), Croizet, Sajbán (Meshack, 81.) – Mance (Spoljaric, 81.). Vezetőedző: Márton Gábor.

DVSC: Megyeri – Kusnyir, Dreskovic, Lagator, Ferenczi (Mojzis, 84.)- Loncar, Manrique – Vajda (Joao Oliveira, 46.), Dzsudzsák (Romanchuk, 84.), Domingues (Szécsi, 77.) – Bárány (Tuboly, 90.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Croizet (38.), illetve Dzsudzsák (57.), Várkonyi (öngól, 67.).

Sárga lap: Mance (26.), Evangelou (45.), illetve Bárány (34.), Vajda (44.), Joao Oliveira (93.).

Helyszín

ZTE Aréna / Október 6. tér, Kaszaháza, Zalaegerszeg, Zalaegerszegi járás, Zala megye, Nyugat-Dunántúl, Dunántúl, 8900, Magyarország

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2023.11.25. 17:00 OTP Bank Liga 2023/2024