OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 14. forduló

Eredmény
1 - 2
Full Time

Meccs riport

Zalaegerszegen kezdte négy mérkőzésből álló idegenbeli turnéját szombaton a Loki. Csapatunk nem számíthatott a sérült Alexandros Kyziridis, Hamzat Ojediran és Andrija Majdevac, valamint a beteg Baranyai Nimród játékára az új edző, Márton Gábor által irányított ZTE ellen.

A fagypont környéki hőmérsékleti viszonyok között zajló találkozó elején a DVSC birtokolta többet a labdát, de nagyobb helyzet nem alakult ki. Így volt ez egészen a 22. percig, akkor Vajda Botond 16 méteres csavarását védte a hazai kapus. Egyértelmű volt a mieink fölénye, azonban a Zalaegerszeg zártan védekezett, nem sok területet hagyott játékosainknak.

A 38 percben aztán váratlanul megszerezte a vezetést a ZTE, egy védelmi hiba után Croizet lőhetett könnyedén 8 méterről a kapuba (1-0), így a hazaiak vonulhattak előnnyel a pihenőre.

A második játékrészre érkezett Joao Oliveira, a Loki pedig megpróbálta felpörgetni a játékát. Ez sikerült, jött is az egyenlítés! Az 57. percben Brandon Domingues cselezett le az alapvonalig a bal oldalon, középre adása után Dzsudzsák Balázshoz került a labda, aki becsapta a védőket, majd éles szögből, 7 méterről a hosszú sarokba lőtt (1-1).

A 63. minutumban válaszként Croizet bombázott fölé, azonban a Lokomotív felpörgött, és a 67. percben a vezetést is megszerezte! Joao Oliveira csapta be emberét a jobb szélen, középre lőtte a labdát, amely Várkonyiról a saját kapujába pattant (1-2).

A hajrá kezdetén beállt Szécsi Márk (később Alexander Mojzis, Oleksandr Romanchuk és Tuboly Máté is), a DVSC pedig igyekezett megőrizni előnyét. Ez sikerült is, a Loki fontos pontokat szerzett, folytatás jövő héten Kisvárdán.

Mesterszemmel

Márton Gábor: Az első félidőben bátortalanok voltunk, de eredményesek. A második játékrészben nem volt meg a szükséges higgadtság, szerintem nem érdemeltünk vereséget.

Srdjan Blagojevic: Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez, fontos volt számunkra a mai siker. Próbáltuk kontrollálni a mérkőzést, a ZTE arra várt, hogy hibázzunk. Az első félidőben a tervük bevált, de szünet után több energiát tudtunk vinni a meccsbe, és a széleket is jobban használtuk. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy ilyen messze elkísérték a csapatot.

OTP Bank Liga, 14. forduló.

ZTE-DVSC 1-2 (1-0).

Zalaegerszeg, 1914 néző. Vezette: Andó-Szabó S.

ZTE: Dombó – Várkonyi, Evangelou, Csóka, Lesjak (Huszti, 81.) – Bedi, Sankovic (Szalay Sz., 88.) – Németh D. (Mim, 67.), Croizet, Sajbán (Meshack, 81.) – Mance (Spoljaric, 81.). Vezetőedző: Márton Gábor.

DVSC: Megyeri – Kusnyir, Dreskovic, Lagator, Ferenczi (Mojzis, 84.)- Loncar, Manrique – Vajda (Joao Oliveira, 46.), Dzsudzsák (Romanchuk, 84.), Domingues (Szécsi, 77.) – Bárány (Tuboly, 90.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Croizet (38.), illetve Dzsudzsák (57.), Várkonyi (öngól, 67.).

Sárga lap: Mance (26.), Evangelou (45.), illetve Bárány (34.), Vajda (44.), Joao Oliveira (93.).

Helyszín

ZTE Aréna / Október 6. tér, Kaszaháza, Zalaegerszeg, Zalaegerszegi járás, Zala megye, Nyugat-Dunántúl, Dunántúl, 8900, Magyarország

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2023.11.25. 17:00 OTP Bank Liga 2023/2024