OTP Bank Liga 2023/2024

MOL Magyar Kupa

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 23. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 24. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőr

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 15. forduló

Eredmény
1 - 0
Full Time

Meccs riport

A sérült Sylvain Deslandes nélkül, de a visszatért Baráth Péterrel a keretben várta csapatunk a Mezőkövesd elleni, fontos találkozót. A mérkőzés gyászszünettel kezdődött: 49 éves korában, súlyos betegség következtében elhunyt Göntér Zsolt, a Debreceni Városi Kispályás Labdarúgó Szövetség (DVKLSZ) elnöke, aki a DVSC egyik partnere, a CTS Informatika Kft. ügyvezetője is volt. Göntér Zsolt ezer szállal kötődött a debreceni labdarúgáshoz, természetesen a Lokihoz is. A DVSC osztozik a hozzátartozók és a labdarúgóközösség fájdalmában. Göntér Zsolt temetése november 17-én 11 órától lesz a debreceni Köztemetőben.

Akadt ezért pozitívabb momentum is: saját nevelésű játékosunk, Ferenczi János nemrégiben lejátszotta 250. mérkőzését is a DVSC-ben. Az összecsapás előtt ez alkalomból köszöntötte őt Makray Balázs, klubunk cégvezetője. A kezdőcsapatba erre a bajnokira bekerült Alexandros Kyziridis és Bárány Donát is.

Magát a mérkőzést lendületesen kezdte a Loki, közben a másik oldalon Drazic próbálkozott átlövésekkel. Sok volt a pontatlanság, 27 percig nem alakult ki nagyobb helyzet. Sajnos Bárány Donát megsérült, az első félórában le kellett cserélni, helyére Dorian Babunski állt be.

A 27. percben a Mezőkövesd előtt adódott egy lehetőség, azonban Drazic közelről fölé fejelt, majd a 30. minutumban Dzsudzsák Balázs lőtt kapásból mellé. A szünetig aztán már nem történt igazán említésre méltó esemény.

A második játékrész elején is kiegyenlített játék zajlott a pályán, továbbra sem nagyon forogtak veszélyben a kapuk. Egészen az 56. percig, amikor ismét Drazic próbálkozott fejessel, de Megyeri Balázs védeni tudott. Bő félórával a vége előtt érkezett Bévárdi Zsombor és Baráth Péter, a stadionban pedig azt lehetett érezni, hogy amelyik csapat szerez egy gólt, nyer is.

A 68. percben Ferenczi János próbálkozott 17 méterről, a kövesdi kapus vetődve védett. 20 perccel a vége előtt beállt Sós Bence és Bódi Ádám is, a Loki pedig megpróbálta dűlőre vinni a dolgot. A 73. minutumban Dorian Babunski nagy helyzetben csúsztatott mellé közelről, majd következett a végjáték.

Az a végjáték, amely során a Mezőkövesd jutott nagy lehetőséghez a 84. percben, mégpedig egy 16 méteres szabadrúgáshoz. A vendégcsapat azonban nem élt az eséllyel, a DVSC pedig a hosszabbításban büntetett: a 92. percben Dorian Babunski fejesét még védte Piscitelli, azonban a kipattanót Sós Bence értékesítette (1-0), így csapatunk újabb értékes győzelmet aratott.

Folytatás szombaton Felcsúton a Puskás Akadémia ellen.

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic: Nagyon nehéz, stresszes meccs volt, amely a végén jól végződött. Február óta ez az első eset, hogy a Loki 2 bajnokit nyer egymás után, ennek nagyon örülök, s annak is, hogy ismét nem kaptunk gólt. A játékosok sok energiát fektettek a mérkőzésbe, és sikerült legyőzniük a fáradtságot.

Kuttor Attila: Azt gondolom, kiegyenlített mérkőzés volt. A döntetlen reálisabb lett volna, gratulálok a DVSC-nek.

OTP Bank Liga, 15. forduló.

DVSC-Mezőkövesd 1-0 (0-0).

Nagyerdei Stadion, 3563 néző. Vezette: Farkas Á.

DVSC: Megyeri – Kusnyír (Bévárdi, 58.), Dreskovic, Romanchuk, Ferenczi – Varga J. (Baráth P., 58.), Manrique – Szécsi (Bódi, 70.), Dzsudzsák, Kyziridis (Sós, 70.) – Bárány (Dorian Babunski, 25.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Pillár, Lukic, Vajda (Schmiedl, 86.) – Karnitski – Cseri (Brtan, 12.), David Babunski, Besirovic – Molnár G. (Vadnai, 74.), Drazic. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Gól: Sós (92.).

Sárga lap: Varga J. (26.), Baráth P. (64.), Ferenczi (82.), illetve Lukic (28.), Besirovic (43.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2022.11.09. 18:00 OTP Bank Liga 2022/2023